дом Общество Игри и атракции в Градската градина на Шумен за Деня на детето

Игри и атракции в Градската градина на Шумен за Деня на детето

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com/Архив

Празнична програма с различни забавления и игри на открито по повод 1 юни – Международния ден на детето организират Община Шумен, ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“ и Ученическата спортна школа „Хан Крум“. И тази година ще има специална томбола, в която са предвидени предметни награди за участниците в празника, а голямата награда ще бъде велосипед. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация.
Празникът ще започне в 16.00 часа в Градската градина. Там ще бъдат разположени две игрални полета на обичаната настолна игра „Не се сърди, човече“. Деца и родители ще могат да играят заедно, изпълнявайки ролята на пионките, които „влизат“ и „излизат“ според правилата на играта. По централните алеи на парка най-малките жители на Шумен ще имат възможност да направят свои рисунки върху асфалта. Ще бъдат подредени и стативи, върху които малчуганите също ще могат да рисуват.
Общинският детски комплекс ще покани желаещите да се включат в ателиетата за редене на мозайки, апликации и изработване на маски, засаждане на цветя, както и за низане на гривни и гердани. Сцена на талантите ще събере всички, които могат да пеят, танцуват или рецитират. Децата от школата по дърворезба към ОДК-Шумен пък ще направят демонстрации по обработване, изрязване и оформяне на дървесината. Ще има и занимания по програмиране на игри и роботи с преподаватели от училището по програмиране „MindHub“. Представители на детския образователен център „Смарти Кидс“ ще привлекат вниманието на децата с различни образователни игри.
В празничната програма са включени и спортни игри, организирани от УСШ „Хан Крум“. По централната алея в Градската градина ще се проведат слаломи с тротинетки, ролери, дартс и състезание с велосипеди. На спортното игрище ще се състои турнир по футбол на малки врати, като участниците ще бъдат разпределени по възраст. Демонстрации по карате и бокс ще покажат представители на спортните клубове „Киокушин“ и „Шумен Груп“. По-късно, от 17.30 часа децата ще се забавляват с фокусника бате Асен и с анимационните герои Том и Джери, принцеса Елза, Скуби Ду и други.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНови пазар с нов по-зелен и цветен облик
Следваща статияЛетни лагери на морето за ученици

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here