дом Общество Не се разбраха за секретарското място в РИК-Шумен

Не се разбраха за секретарското място в РИК-Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com/

Консултациите за Районна избирателна комисия (РИК) – Шумен преминаха почти без дебати. Парламентарно представените партии и коалиции представиха предложенията си за членове на РИК. Според Избирателния кодекс ГЕРБ има право на 6 места, БСП на 4, ДПС на 2, „Обединени патриоти”, „Воля” и „Демократична България” – на по 1. Предложение за председател на РИК направиха само от ГЕРБ – Василина Кънчева, а към секретарското място изявиха претенции ДПС с кандидатурата на Ахмед Джамбазов и БСП с кандидатурата на Пламен Недев. Първоначално за двете места за зам.-председател нямаше нито една кандидатура, след което от „Демократична България” предложиха Мария Василева.
От ГЕРБ предлагат за състав на РИК-Шумен четирима юристи – Василина Кънчева, Севдалина Герджикова, Сашка Борисова и Десислава Василева, и двама инженери – Карен Гарабедян и Иван Найденов. Предложенията на БСП са Пламен Недев, Мирослава Павлова, Мариела Великова и Георги Георгиев, които имат опит от работа в състави на общинска и районна избирателна комисия. ДПС номинират адвокат Ахмед Джамбазов и Хатидже Сали, „Обединени патриоти” – адвокат Дилян Нанев, „Воля” – Стоян Русев, и „Демократична България” – адвокат Мария Василева.
Не се проведоха дебати за определяне на ръководството на избирателната комисия в 30 Многомандатен избирателен район. Протоколът от консултациите ще бъде изпратен в Централната избирателна комисия, която ще реши окончателно състава на РИК-Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТретата вълна на COVID-19 ще ни удари до 3 седмици
Следваща статияВ листата си ГЕРБ-Шумен ще заложат на нови лица и доказани професионалисти

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here