дом Общество Не на агресията в училище и дома! Флашмоб в Нови пазар за...

Не на агресията в училище и дома! Флашмоб в Нови пазар за родители и деца

0
ДЯЛ

Агресията в повечето случаи се прилага върху по-слабите и беззащитните. Как да се защитим от агресията и насилието? Можем ли да спрем агресивното поведение или поне то да бъде овладяно? Към кого да се обърнем за помощ или подкрепа? Как да се противопоставим на човек с лоши намерения? Това са част от въпросите, на които ще отговарят специалисти пред децата от 2,3 и 4 клас в Нови Пазар.
На 30 септември от 10:30 часа в зрителната зала на читалището „Христо Ботев- 1872“, децата заедно с родителите си и всички желаещи ще имат възможността да се включат в една кампания за намаляването на агресията в училището и дома.
Ще бъдат представени истории на лицата, които са свързани с домашното насилие и агресията в училище. В програмата са включени попинк танци и скечове . Публиката ще има възможност да се включи в ролеви игри.
От Местната комисия обясниха за 24shumen.com, че цялата програма е организирана така, че чрез игри и влизането на лицата в роли ще се решават казуси и ще се споделят емоции, се позволява на подрастващите да преживеят и да научат нови модели на поведение, които ще им помогнат да преодолеят проблемите, които имат с агресията и насилието в училище. Ще имат възможност да отработят нови позитивни модели на реакции за справяне на рискови моменти или ситуации.
Децата ще се запознаят с професиите, социален работник, психолог, прокурор, полицай и други длъжностни лица от които могат да получат закрила и съдействие при нужда.
„Нужно е да има такива мероприятия, за да може да намалее агресията“, сподели пред наш репортер, секретарят на Местната комисия Владислав Стойнев.
Той сподели, че по-честите сигнали постъпващи при тях са за кражби, за бягство от дома и побой.
Oрганизатори на събитието са Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Асоциацията SOS жени и деца преживели насилие – център за обществена подкрепа и Семейно-консултативен център – Нови пазар.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРазбиха магазин в Шумен, алармената система не се задействала
Следваща статияБез съкращения оптимизираха състава на съдебните служители в Окръжния съд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here