дом Общество Без съкращения оптимизираха състава на съдебните служители в Окръжния съд

Без съкращения оптимизираха състава на съдебните служители в Окръжния съд

0
ДЯЛ

Оптимизация в състава на съдебните служители на Окръжен съд, като част от тях са насочени да работят по сканирането на делата и изготвяне на електронни папки на делата, тези свои приоритети обяви днес председателят на Окръжен съд Шумен София Радославова. „Няма съкратени служители“, уточни тя. Това е стъпка, с която се подготвяме за включването си в единния електронен портал, каза още съдия №1 в Шумен. Обособени вече са и две деловодства, които са напълно самостоятелни. В едното се съхраняват и обработват гражданските и търговските дела. Второто деловодство е наказателното.
Като успех Радославова открои въвеждането през съдебната ваканция на информационни табла. На тях се изнася информация за всички видове дела, които се разглеждат в Окръжния съд, като са посочени съдебните зали и номера на съответното дело. Червеният сигнал е, че делото се гледа при закрити врати. И достъпът до него е само за определени от съда страни и лица, разясни съдия Радославова. Този софтуер за първи път е въведен при нас. Но идеята е такъв да бъде разработен и в другите съдилища в Шуменска област, съобщи тя.
Според Радославова са направени и стъпки за подобряване медийния облик на съда. Назначен е служител, който отговаря за комуникацията с медиите.
На интернет страницата на Окръжен съд ще бъде изнесена информация за делата с обществен интерес. Частично е реновирана зала №9, която е най -голямата зала в Съдебната палата. След ремонта, по думите на Радославова, залата щяла да стане красива. „Много от нашите колеги благородно ни завиждат за тази зала“, похвали се тя. И обяви, че стартира конкурс за рисунка на тема „Съдебната палата през моите очи“. Участниците са ученици от първи до дванадесети клас, не само от Шумен но и от другите общини в региона. За да журират творбите,ще бъдат покани известни шуменски художници.
Съдия Радославова поздрави съдия Нели Батанова за награждаването й с високото отличие „Почетен знак – втора степен сребърен“. Наградата се връчва от Висшия съдебен съвет за заслугите на Батанова като бивш административен ръководител на Окръжния съд и съдия.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНе на агресията в училище и дома! Флашмоб в Нови пазар за родители и деца
Следваща статияВижте районите без ток през следващите 72 часа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here