дом Общество На сесия: Представят отчет за дейността на Общинския съвет във Велики Преслав

На сесия: Представят отчет за дейността на Общинския съвет във Велики Преслав

0
ДЯЛ

Приемане на Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с Общинската администрация за мандат 2019-2023 г., отмяна на Наредба за противопожарна безопасност в община Велики Преслав, създаване на временна комисия за изготвяне на нов проект на Наредба за условията, реда и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове и развитието на спорта за всички са сред най-важните решения гласувани от Общински съвет Велики Преслав за периода 01.01.2020 – 30.06.2020 г. Приета е и Наредба за определяне на местните данъци на територията на община Велики Преслав, както и Наредба за администриране на местните такси, цени на услуги, става ясно от отчет за дейността на ОбС и неговите комисии. Документът бе разгледан и дискутиран днес на сесия.
Няма отменени и върнати решения.
Две заседания са проведени при закрити врати заради обявеното извънредно положение през пролетта.
От значимите проекти са откроени кандидатстването за финансиране от фонд „Социална закрила“, по схема за малки Грантове по програма РОМАКТ и целевата програма за подпомагане образователния процес на деца и младежите, настанени в социални услуги, делегирани от държавата дейности от резидентен тип и домове за деца лишени от родителска грижа от 1 до 12 клас през учебната 2020/2021 г.
Без забележки е приет бюджета на Община Велики Преслав за 2020 г.
Общинските съветници подкрепиха единодушно инвестиционната програма на ВиК -Шумен, но с едно условие – да се заложат 12 200 лв. за подмяна на микросита в Озонаторната станция за пречистване на питейните води. Бе гласувано и кметът инж. Янко Йорданов да представлява Общината в Местната инициативна група – МИГ.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДават под наем футболните игрища до зала „Плиска“
Следваща статияРемонтират Средното училище в село Бяла река

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here