дом Общество Дават под наем футболните игрища до зала „Плиска“

Дават под наем футболните игрища до зала „Плиска“

0
ДЯЛ

Община Шумен отдава под наем за срок от 10 години футболните игрища до зала „Плиска“ известни още като „Атлетик Арена“. До момента терените се стопанисват от Футболен клуб „Атлетик“, но договорът за наем изтича през октомври.
Комплексът включва три игрища с изкуствена настилка, ограждения и осветление. От клуба са подали заявление с искане да продължат да стопанисват обекта. Той е с обща площ от 3 000 квадратни метра, а местната управа отдава под наема два парцела от по 1 500 квадратни метра.
В докладната записка на общинска администрация се предлага теренът да се отдаде под наем чрез конкурс.
Базисната наемна цена на парцела, разположен южно от залата, е 9 900 лева без ДДС за година. Наредбата за отдаване под наем на общинско имущество обаче позволява базисната наемна цена да е с 50% по-ниска при условие, че имотът е за здравни, образователни, спортни, социални и други обществено значими дейности. Решението за това трябва да се гласува от Общинския съвет.
От общинска администрация предлагат годишен наем от 4 950 лева без ДДС за единия парцел,което е 49 500 лева за 10 години. Част от сумата в размер не по-малко от 18 000 лева трябва да се заплаща на равни месечни вноски. За остатъка от сумата,но не по-малко от 31 500 лева наемателят да извърши строително-ремонтни дейности в срок до три години от датата на сключване на договора.
Определената годишна наемна цена на вторият парцел, югоизточно от зала „Плиска“, също е 4 950 лева без ДДС. Тук условието е 24 000 лева да се изплатят на равни месечни вноски, а ремонтните дейности да са на стойност не по-малка от 25 000 лева.
Сред условията поставени от Общината за наемане на обекта са той да се ползва само по сегашното си предназначение, да не се отдава под наем на трети лица или да се пренаема, всички направени подобрения са за сметка на наемателя и остават собственост на Общината, ползваните консумативи – вода, ток се заплащат от наемателя.
Местната администрация иска от наемателя и програма за управление на обекта, план за ползване, доказателства за развитие на спортна дейност и др.
Внесената докладна записка ще бъде разгледана на предстоящата сесия на Общински съвет-Шумен на 30 юли.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменци посещават по-често театър, библиотека и музеи, но ходят по-рядко на концерти
Следваща статияНа сесия: Представят отчет за дейността на Общинския съвет във Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here