дом Криминале Най-издирваният в България – беглецът от затвора Пелов, убит при престрелка със...

Най-издирваният в България – беглецът от затвора Пелов, убит при престрелка със сутеньор

0
ДЯЛ

Беглецът от затвора Владимир Пелов е убит в нощта срещу сряда при престрелка в центъра на Ботевград, но не с полицаи, а със сутеньора с прякор Дебелия, гласи новината на деня в България. Най-издирваният човек в България, Владимир Пелов причакал набелязаната мишена Марио Панчев – Дебелия, облечен със спортен екип и баскетболна топка, към 23.00 часа пред музея в Ботевград. Започнал да стреля, но не очаквал, че Панчев ще отвърне на стрелбата. Усетил отпор, Пелов хукнал да бяга. Първите три куршума, изпратени от Марио, попаднали в бедрото му. Четвъртият се оказал смъртоносен. Застигнал го в тила и засегнал долната му челюст.
Убитият затворник Владимир Пелов е бил тежко въоръжен. В него са открити два пистолета „Макаров“ и още три пълни с патрони пълнителя. Държал и бинокъл с термокамера, посочва Фрогнюз. Момче станало неволен свидетел на убийството. То чакало наблизо Марио Панчев, с когото имали уговорка да се видят. Успял да чуе изстрелите и се притекъл на помощ на приятеля си. Видял го да лежи окървавен. Казал му: „Викай спешно линейка“. Панчев е ранен в корема. Засегнати са черния му дроб и дебелото черво. Лекарите от „Пирогов“ се борят за живота му.
Владимир Пелов отдавна вдигнал мерника на Марио Панчев заради жена. Твърди се, че Пелов подозирал Панчев, че станал близък с жена му. Любопитното е, че Пелов опитал да убие Панчев още докато бил на 16 г. Реално тогава започнала враждата им.
Мъжът, който според разследващите е стрелял – известният сутеньор и спортист от миналото Марио Панчев също е получил наранявания и е бил настанен в реанимацията на „Пирогов“, след като му е била извършена операция, съобщава Нова тв. Той е бил откаран до София след стрелбата с личен автомобил на негови приятели, съобщи късно снощи директорът на Главна дирекция “Национална полиция” Христо Терзийски.
Припомняме, че Владимир Пелов избяга от затвора заедно с друг бандит – Радослав Колев на 3 април. Измъкването им е буквално като на кино. Двамата се снабдяват с оръжие, след което успяват да стигнат до мястото за получаване на колети и да избягат. На 17 май става ясно, че Владимир Пелов е написал писмо до президента, омбудсмана и няколко национални медии. В осем страници той описва мотивите си да избяга от затвора. Твърди, че е осъден несправедливо, получил е тежко наказание, което е равносилно на смъртна присъда и това го е предизвикало да избяга. Разследващите, обаче, са убедени във вината му.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕкоинспекцията награди победителите в конкурса „Гората за децата“
Следваща статияКметът на Шумен разпореди мерки за опазване на реколтата преди жътва