дом Здраве Най-дебелият българин от Шуменско Иван Тодоров, стопи 150 кг без операции и...

Най-дебелият българин от Шуменско Иван Тодоров, стопи 150 кг без операции и хапчета

1
ДЯЛ

От 320 на 170 кг, от 5 години буквално прикован във фотьойл до ходене пеш с километри. Това е приказката с щастлив край за най-дебелия българин, съобщи за 24shumen.com колегата Катя Стайкова.
46-годишният Иван Тодоров от село Златар, Шуменско, свали 150 кг без операции и медикаменти, и се върна към нормалния живот благодарение на уникална българска методика за здравословно отслабване. Преди 7 години Иван дори не е предполагал, че ще може да мръдне от фотьойла – на него спи, на него се храни, всичко на него върши.
„Гледах през прозореца как се сменят сезоните и мечтаех да изляза навън, да усетя аромата на въздуха, само това исках“, споделя вече ексрекордьорът по натрупани килограми.
Стресът от смъртта на майка му отключва през 2005 г. болестното надебеляване до 320 кг, при височина 180 см и 5 години блокаж във фотьойл, придружено с жестоки ставни болки и диабет. От „Бърза помощ“ лекарят му казва: ако тази доза морфин /за намаляване на болката/ биехме на слон – бихме го умъртвили. „Коремът ми висеше над коленете, аз го държах с 2 ръце, беше страшна гледка“, връща лентата назад Иван. И това се отнася за човек много деен преди този поврат в живота му – тренирал бойни изкуства и бокс, свирил на китара и йоника.
Именно, когато е най-отчаян, ангел вестител дава рецептата за спасение. Николай Ников, който има магазин за едрогабаритни мъже в София и Варна, и от когото Тодорка, сестрата на Иван, търси дрехи за брат си, става живият пример как може да се промени. Ники се е спасил от болестно напълняване с българската методика на Иван Гарабитов, заслужилият треньор по борба, който от години е признат за гуру в здравословното отслабване.
„Адашът Иван веднага откликна на моя зов за помощ и от център „Гарабитов“ безвъзмездно поеха лечението ми в края на 2010 г.“, спомня си новото повратно начало в живота най-дебелият българин. Месец и половина след прилагането на терапията мъжът от Златар вече е отслабнал с 50 кг. И е сбъднал една от мечтите си – да спи легнал. Вече не пие хапчета за диабет, а и страшните ставни болки изчезват. 7 години продължава да слабее, без йо-йо ефект. И въпреки, че е свалил 150 кг, буквално 2-ма човека от тялото си – кожата му не увисва. Периодично прилага методиката на Иван Гарабитов, която променя и хранителния му режим. Шеговито отчита: на село се храним с подръчни материали – каквото произведем това е – наричам я „производителна диета“. Всеки ден прави специално изготвени за него упражнения от Гарабитов и вече върви с километри. Иван Гарабитов и неговият екип вдъхновява, връщайки вярата, че има спасение, подчертава Тодоров. Той е категоричен: който страда от напълняване трябва да мине през тази уникална българска методика, иначе не става.
Екс най-дебелият българин апелира към родителите на деца с наднормено тегло отрано да започнат лечение.
А медиите да акцентуват повече върху решението на този сериозен проблем.
За съжаление и Тодоров, и сестра му, не са в състояние да работят и преживяват с малката реколта от градината и благодарение на добрината на съседи и приятели.
Ако някой има желание да помогне с нещо на Иван Тодоров, може да му се обади на телефон 0879588730.

На снимката: Иван Тодоров заедно със своя спасител Иван Гарабитов

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧитатели алармираха: Авария предизвика „гейзер“ пред търговски обекти в Шумен
Следваща статияВажно за кандидат-студенти: Все още има свободни места в Шуменския университет

1 коментар

  1. Претопляне на манджата или облагодетелстване на чужд гръб?

    Това отслабване стана през 2011 година…

    Или – то вече се е позабравило

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here