дом Други Над 80 незаконни табели в Шумен ще бъдат премахнати

Над 80 незаконни табели в Шумен ще бъдат премахнати

0
ДЯЛ

Повече от 80 рекламни табели в Шумен ще бъдат премахнати от стълбове, които са в нарушение на изискванията. Това стана ясно днес на брифинг в Общината.
„ Към момента повечето от табелите са по новите правила, но има и такива, които не са“, каза главният инспектор в дирекция „Устройство на териториите“ Борислав Станев.
Подходящите размера на рекламни табели са 3, това са 60см на 40см, 60см на 80см и 90см на 120 см. Борислав Станев допълни още, че са установени наличието на рекламни табели, които са стари и дори фирмите не съществуват.
Някой от изискванията за поставяне на рекламни табели са да не пречи на осветлението и задължително да е насочена навътре към тротоара, а не към платното.
Височината на монтиране на рекламата трябва да е на повече от 2, 5 метра от тротоара.Стана ясно, че вече има фирма, която ще премахне табелите в нарушение.
Главният експерт допълни, че от началото на годината са написани 29 акта на стойност 6 250 лева. От тях са платени само 3 750 лева. Има наказателни постановления, които още не са връчени.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПриключиха първите десет месеца от проекта „ Взаимодействието с общността – фактор за по-доброто бъдеще и успешна интеграция“
Следваща статияЩе се лее бира! Кюлевча спряга Фестивал на кехлибареното пиво

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here