дом Общество Над 33 000 000 лева заем ще изтегли ВиК-Шумен за съфинансиране на...

Над 33 000 000 лева заем ще изтегли ВиК-Шумен за съфинансиране на водния мегапроект

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

33 182 270 лева заем ще изтегли ВиК-Шумен. Парите са за съфинансиране на проекта за изграждане на пречиствателна станция за питейни води и довеждащия водопровод от язовир „Тича“.
Необходимо е дружество да получи съгласието на акционерите във ВиК, за да стартира процедура по избор на банки, които да предоставят нужните средства. По този повод на 31 юли ще се проведе Общо събрание на акционерите на ВиК-Шумен.
В поканата за Общо събрание от дружеството посочват, че искат заем от 12 122 486 лева за обезпечаване на дейностите по проекта. Други 21 059 784 лева са необходими на ВиК за покриване на недопустими разходи – ДДС по проекта.
Както 24shumen.com вече информира на 15 април тази година водното дружество в Шумен подписа договор в размер на 126 564 455 лева за изграждане на ВиК инфраструктура по ОП „Околна среда“. Безвъзмездното финансиране по оперативната програма е в размер на 93 382 184 лева, а стойността на съфинансирането от страна на ВиК-шумен възлиза на 33 182 270 лева.
С парите по проекта ще се изгради пречиствателна станция за питейни води край Шумен, нов довеждащ водопровод от язовир „Тича“, ще се поднови част от водопреносната и канализационна мрежа в областния град.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСтатистиката: Коронавирусът срина приходите от нощувки в Шуменско
Следваща статияЗабраниха къпането в язовири и реки на територията на община Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here