дом Общество Забраниха къпането в язовири и реки на територията на община Велики Преслав

Забраниха къпането в язовири и реки на територията на община Велики Преслав

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Кметът на Велики Преслав инж. Янко Йорданов издаде заповед за забрана на къпането във всички язовири, реки и канали на територията на общината.
Стопаните и наемателите на водни обекти са задължени да поставят обозначителни знаци и табели с надпис „Къпането забранено“. Те трябва да подсигурят пазачи, а за по-големите водни площи плавателен съд със съответните сигнали и спасителни средства.
Според заповедта ръководствата на учебни и детски заведения трябва да организират и проведат необходимата разяснителна работа сред учениците и децата с цел недопускане на нещастни случаи през летния сезон.
„Напоителни системи“ЕАД да осигури обезопасяване чрез поставяне на забранителни табели на р. Камчия, р. Врана, както и при напоителните канали, които минават през територията на община Велики Преслав.
Собствениците и ползвателите на водни обекти се задължават да поставят съответните забранителни, предупредителни и информационни знаци по реда на Наредбата за водоспасителна дейност и обезопасяване на водните площи. След което да упражняват непрекъснат контрол за спазване на забраната за навлизане във водните обекти с цел къпане, плуване и практикуване на водни спортове.
Възлага се на кметовете на кметства и кметски наместници да осъществят контрол по изпълнение на заповедта и да информират при нейното нарушаване за предприемане на административно-наказателни мерки.
РУ на МВР Велики Преслав да осигури пълно съдействие в оказване на помощ при инциденти.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНад 33 000 000 лева заем ще изтегли ВиК-Шумен за съфинансиране на водния мегапроект
Следваща статияНяма нов случай на COVID-19 в Шуменско

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here