дом Общество Над 14 часа е продължил сривът на Фейсбук

Над 14 часа е продължил сривът на Фейсбук

0
ДЯЛ

Повече от 14 часа продължи сривът на Facebook и засегна потребители в цял свят. Смята се, че това е най-голямото прекъсване на услугата в историята й.
Най-голямата социална мрежа в света трябваше да прибегне до своя конкурент Twitter, за да обясни, че групата й от популярни приложения изпитва затруднения, съобщава profit.bg.
Някои потребители на Facebook и други платформи, притежавани от технологичния гигант, като Instagram, Messenger и WhatsApp — се оплакаха от проблеми с достъпа и постването на съдържание в тях.
Вместо селфита и обновяване на статуса, стотици хиляди получаваха съобщение, в което Facebook се извинява и ги информира, че работи по отстраняването на проблема възможно най-скоро. Част от профилите, групите и фен страниците бяха напълно лишени от съдържание часове наред, което предизвика основателни безпокойства за загуба на снимки, статуси и информация. Част от потребители бяха изхвърлени от профилите си и часове наред нямаха достъп до тях.
Спиранията на услугата започнаха вчера следобед и засегнаха потребители в различни региони по света, в това число САЩ, Централна и Южна Америка и Европа.
„Запознати сме, че някои хора в момента имат проблеми с достъпа до групата приложения на Facebook. Работим по разрешаването на проблема възможно най-скоро,“ написаха от Facebook в Twitter.
Въпреки появилите се първоначално слухове, че прекъсванията на услугата са в резултат на така наречената атака за отказ на услуга (DDoS), от Facebook поясниха в друго съобщение в Twitter, че „проблемът не е свързан с DdoS атака.“ Други потребители пък видяха в срива дългата ръка на хакери преди евроизборите. И смятат, че срив ще има и по време на вота.
Това второ съобщение бе пуснато около 22.00 часа снощи, а оттогава от Facebook не са предоставяли нова информация.
Снимка: Фейсбук
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменските бойци се завръщат от Тайланд като световни шампиони
Следваща статияОгнеборци гасиха комин и контейнер за смет, извадиха куче от шахта, пренесоха болна жена до линейка

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here