дом Общество Над 100 000 лева струват годишно безчинствата на вандалите в Шумен

Над 100 000 лева струват годишно безчинствата на вандалите в Шумен

0
ДЯЛ

Безчинствата на вандалите в Шумен костват над 100 000 лева на местната хазна. Това обяви зам.-кметът Боян Тодоров.
Последните посегателства са върху градинката зад Новата поликлиника и Студентския парк. В градинката до Новата поликлиника обаче няма камери.
Въпреки усилията на местната управа и полицията, част от посегателствата остават неразкрити.
Близо 140 камери са монтирани на ключови места в Шумен, но и те не спират вандалите.
Непрекъснати са и посегателствата над Младежката сфера, а преди време безделници бяха изхвърлили в реката пейки от градинката на площад „Оборище“. Посяга се на всичко от детски люлки, пързалки и беседки, до пейки, кошчета за отпадъци, чешмички, автобусни спирки, чупят се и млади фиданки. Още преди година кметът на Шумен Любомир Христов обяви, че вандалските набези струват дневно на общинския бюджет няколко хиляди.
„Обикновено вандалските прояви са на младежи, които се събират нощно време. В градинката до Новата поликлиника има проблеми с осветлението, защото са счупени уличните лампи, а някъде умишлено се изключва осветлението на цели райони, като се унищожават контакти и предпазители. Основните места, където се руши в града са няколко. Нашата задача е да възстановяваме щетите. Други органи се грижат за опазване на обществената собственост“, коментира Боян Тодоров и добави че камерите в Шумен не са малко, но има места, където все още не са монтирани.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНад 14 млн. лева лева за модернизация на водопроводи и канали в Шумен
Следваща статияИван Ганчев и младежите от БСП: Доброто е господар на човешкото сърце!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here