дом Култура Наградиха отличниците на Випуск 2021 в Шумен

Наградиха отличниците на Випуск 2021 в Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Отличниците на Випуск 2021 в Шумен бяха наградени днес на тържествена церемония. Тази година отличените зрелостници са 13. На празничната сцена на площад „Кристал“ те получиха своите ленти в цветовете на знамето на Шумен и медали лично от кмета Любомир Христов. Той поздрави зрелостниците и техните учители. В словото си Христов припомни, че духовността на държавата ни е втъкана в корените на Шумен. „Днес е празник на духа, на младостта и надеждата. Днес е празник на българското слово и букви. Историята на духовността ни е неразривно свързана с историята на града ни, защото оттука започва България! Тук е люлката на българската азбука. Бъдете упорити. постигайте нови успехи, на не забравяйте своите първи учители и родния град“, заяви Христов.

Снимка: 24shumen.com

Слово от името на отличниците на Випуск 2021 поднесе Татяна Янакиева. Тя благодари на всички учители. Изказа благодарност и към местната управа, която в последните години е положила много усилия за обновление на учебните заведения.

Снимка: 24shumen.com

В края на церемонията по традиция младежити пуснаха в небето десетки разноцветни балони. Празникът завърши с хоро, което поведоха малките възпитаници на СУ „Сава Доброплодни“.
Наградата „Първенец на Випуск” се връчва от 2004 година.
Изявените зрелостници получават диплом за отличен успех и високи постижения през целия курс на обучение и медал с лента с цветовете на знамето на града
До момента с това отличие са удостоени 240 зрелостници – по един от всяко средно училище в общината.
Тази година дипломи и медали за високи постижения получиха:
Татяна Янакиева от ПЕГ „Никола Вапцаров“
Иван Смиленов от ППМГ „Нанчо Попович“
Есил Али от СУ „Васил Левски“
Румяна Радева от СУ „Йоан Екзарх Български“
Йоана Петрова от СУ „Панайот Волов“
Андрей Димитров от СУ „Сава Доброплодни“
Мари Такворян от СУ „Трайко Симеонов“
Александър Делев от ПГССХТП
Сима Лукова от ПГИ
Денис Мустафов от ПГМЕТТ
Десислава Стефанова от ПГОХХТ „Проф. Асен Златаров“
Николас Братоев от ПГСАГС
Офук Салиев от Духовно училище „Нювваб“

Празничните чествания ще продължат с церемония по връчване на „Наградата на Шумен“ в сферата на образованието.
Тържественият концерт-спектакъл „Тайната Българе“ е от 19.00 часа в зала „Арена Шумен“. Концертът на ансамбъл „Българе“ ще се проведе според изискванията за използване на 50% от капацитета на залата и при спазване на всички мерки за безопасност.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКметът Любомир Христов: Честит 24 май, шуменци!
Следваща статияВръчиха „Наградата на Шумен” в системата на образованието и науката

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here