дом Политика Мустафа Карадайъ в Шумен: ДПС има ясна програма за икономическо развитие на...

Мустафа Карадайъ в Шумен: ДПС има ясна програма за икономическо развитие на страната, за да имат децата ни достойно бъдеще в родината ни!

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Движението за права и свободи (ДПС) откри националната си предизборна кампания с митинг в Шумен. Хора от цяла Североизточна България бяха дошли да приветстват лидера на партията на площад „Освобождение“ в града, от който започва България.

Снимка: 24shumen.com

При слизането си на шуменска земя председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и официалните лица от ръководството на политическата сила бяха посрещнати с хляб и сол.
Снимка: 24shumen.com

С бурни аплодисменти, развети флагове и транспаранти членовете и симпатизантите на Движението съпроводиха първите хора на партията до площада.
В редиците на митинга бяха областният лидер на ДПС-Шумен Айсел Руфад, кметът на община Каолиново Нида Ахмедов, кметът на община Върбица Мердин Байрям, кметът на община Венец Нехрибан Ахмедова, общински съветници, членове на Младежко ДПС.
Снимка: 24shumen.com

Сред официалните лица на митинга бяха евродепутатът Атидже Вели, Йордан Цонев и водачите на листи в страната.
Стартът на митинга бе даден с изпълнение на ансамбъл „Чинари“. След него бяха представени водачите на листи в страната.
Снимка: 24shumen.com

Първи на сцената се качи водачът на листите в областите Благоевград и Стара Загора – Халил Летифов. След него бяха представени водачите на листи в област Варна Ерджан Ебатин, област Велико Търново Мъстън Мъстънов, област Добрич – д-р Хасан Адемов, област Пазарджик Йордан Цонев, област Разград – Ахмед Ахмедов, област Силистра – доц. д-р Джавдет Чакъров, област Сливен – Хатидже Георгиева, област Търговище – Джейхан Ибрямов, водач на листите в областите Ловеч и Видин – Станислав Атанасов, област Бургас – Севим Али, област Русе – Бюрхан Абазов. С бурни аплодисменти и скандирания „ДПС!ДПС“, на сцената се качи и лидерът на партията Мустафа Карадайъ, който води листите в областите Шумен и Кърджали.
Снимка: 24shumen.com

От трибуната Мустафа Карадайъ поздрави всички от името на д-р Ахмед Доган. Той похвали и местното ръководство на ДПС за постигнатите резултати на изборите през април, но бе категоричен, че те не са достатъчни и убедено заяви, че на предсрочния вот през юли ДПС ще бъде първа политическа сила в региона. „Нужен е рестарт на държавността. С вота през април направихме голяма крачка към възстановяването на демокрацията в нашата родина. Тази крачка обаче не е достатъчна. Сега ни предстои да направим избор през юли с бюлетина №7“, заяви Мустафа Карадайъ и подчерта, че на вота през юли трябва да се направи важен избор в името на стабилността на държавата. „На тези избори с бюлетина №7 ще гласуваме за ускореното икономическо развитие на нашата родина България в рамките на Европейския съюз, защото ние имаме такава програма. Освен това, ние сме длъжни да заявим и нашата философия за правене на политика – диалогът, а не реваншизмът ще възстанови нормалността в политиката и ще доведе до стабилност в страната. Ние много добре знаем този урок. България има нужда от ясни приоритети и програма за ускорено икономическо развитие на страната, такава каквато има ДПС, за да може нашите деца и внуци да имат достойно бъдеще в родината ни. Моят призив към вас е Рестарт на държавата с бюлетина №7“, категоричен бе Мустафа Карадайъ и заяви отново, че на тези избори ДПС ще бъде първа политическа сила в област Шумен.
Областният лидер на ДПС-Шумен Айсел Руфад представи кандидат-депутатската листа на партията в региона. „За мен днес е чест да ви кажа Добре дошли в област Шумен! Чест е да представя кандидатите за депутати от област Шумен. Водач на нашата листа е председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Втори е Хамид Хамид“, заяви Айсел Руфад.
На трето място в листата е Кадир Насуфов, следван от Кадир Хасан, Танер Исмаил, Севгин, Хълми, Христо Кюркчиев, Сунай Съдък, Юсеин Юсеин, Мукадес Шакир, Севдисен Неджиб, Селяйтин Мехмед.
Снимка: 24shumen.com

След представянето на листата за област Шумен Айсел Руфад се обърна към Мустафа Карадайъ и обяви че с такава силна листа ДПС ще бъде първа политическа сила на предсрочните парламентарните избори на 11 юли. „Аз съм убедена, че ще повторим успеха си в област Шумен от вота на 4 април. Нещо повече, ще удвоим гласовете за ДПС в региона на изборите на 11 юли. Тук от тази трибуна желая успех на всички колеги на вота след месец. С бюлетина №7 да върнем държавността в България!“, призова Айсел Руфад.
Снимка: 24shumen.com

След нея към присъстващите са обърна Хамид Хамид. „Преди повече от 13 века по тези земи е основана България. Пак по тези земи през 1989 година започват първите стъпки за демократизиране на страната. Мнозина платиха с живота си, стотици хиляди бяха изгонени от тази държава. Но днес независимо, къде се намират, дали в Чанаккале, дали в Драма, дали в Атина, Брюксел, те си остават български граждани и милеят за тази държава точно колкото и всички останали. Милеят много повече от неколцина, които тези дни обясняват, че ДПС били слуги на този или онзи. ДПС са единствено слуги на своите избиратели, на всички български граждани. Затова ДПС го има повече от 30 години. Днес започва Европейското първенство по футбол. Залозите са много. Не знам кой ще спечели купата на финала, но в област Шумен същия ден шампион ще е ДПС с бюлетина №7. Това е отборът, който ще играе за Шумен, ще играе за България“, категоричен бе Хамид Хамид.
Снимка: 24shumen.com

Обръщение към присъстващите направи и евродепутатът Атидже Вели.
„Днес повече от всякога е нужно да си припомним, че Европейският съюз се основава на ценности. Нито един депутат в Европейския парламент не си позволява да прави политика въз основа на разделението и омразата. За съжаление в България не е така в последните години. ДПС е най-европейската партия у нас. Ние от 30 години споделяме ценностите на Европейския съюз – заедност, единство, многообразие. ДПС е партия, призната в Европа и света. Днес ДПС получи поредното голямо признание, защото нашият евродепутат Илхан Кючук бе избран за президент на АЛДЕ за президент на европейските либерали. Считам, че можем да бъдем истински европейци, не само, когато се изравним с Европа по икономически показатели, а когато всички прегърнем непреходните ценности на ЕС. Да бъдем европейци в България. Нека бъдем единни в многообразието с бюлетина №7!“, призова Атидже Вели.
Снимка: 24shumen.com

Със силни думи към членовете и симпатизантите на ДПС се обърна и Йордан Цонев. Той поздрави областната и общинските организации на ДПС в Шумен за великолепния резултат на изборите на 4 април. „В абсолютно изражение този резултат на някои може да се види не толкова добър. Но не бива да забравяме, че по време на изборите в Шумен ГЕРБ употребиха цялата държавна власт, цялата държавна машина, за да постигнат резултати и на този фон местната организация се справи блестящо. Тя показа какво е ДПС и как отговаря на такива модели на правене на политика. Затова тръгваме днес оттук. Това е признанието на цялата партия за това, което направи ДПС-Шумен на 4 април. Сега няма да бъде по-лесно. Започва една кампания, която предвещава да бъде отново по български. Броени дни преди кампанията отново се направи тежък опит за етнизацията й. Защото да питаш Мустафа Карадайъ, коя е неговата родина, е нелепо! Многократно всички сме доказвали, коя е нашата родина. Нашата родина е Република България! Всички ние отново сме изправени пред предизвикателството да отговорим на това с толерантност, търпение, с мир и любов. Така ще отговорим и сега, но към това ще прибавим и един мощен изборен резултат, за да се види, че такива предизвикателства не вървят пред ДПС. Ние се борим в България да няма двоен стандарт, защото в България срещу нас се води клеветническа кампания и то не за пръв път. Европа обаче оцени, че ДПС е партия на ценностите. ДПС стои много добре и в региона. Нашата делегация в Турция бе приета с най-високия държавен протокол. Ние сме мост между двете страни, изпълнявали сме мирни мисии и сме били гарант за добросъседските отношения. Който не разбира какво прави ДПС в Европа и региона не разбира от политика и не е патриот. В България ролята на ДПС не е оценена, защото имаме много политици и остър дефицит от държавници. В ДПС винаги сме се стремили да бъдем добри държавници. Държавник ставаш, когато претвориш завета на Левски за чиста и свята република, в която всички етноси ще бъдат равни. Ние в ДПС сме държавници, защото имаме примера на най-добрия български политик в последните 30 години – Ахмед Доган. Ще работим за единството, просперитета и доброто бъдеще на нашата родина Република България“, заяви Йордан Цонев.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияХандбалният клуб „Шумен 61“ с благодарности към Фикрет Индже за подкрепата
Следваща статияCOVID-19: 123 нови случая, 783 изписани, 6 починали

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here