дом Общество „Монах Велико“ остава в ареста (снимки и видео)

„Монах Велико“ остава в ареста (снимки и видео)

0
ДЯЛ

Окръжната прокуратура в Шумен внесе искане в Шуменския окръжен съд за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 36-годишния Велико Лефтеров, която бе уважена днес от съда, тъй като счита, че има опасност да извърши друго престъпление или да се укрие.
В хода на разследването е установено, че Велико Лефтеров е отправял закани с намерението да извърши подобно деяние. Направил е и опит да укрие оръжието, с което е извършено престъплението. Хвърлил го в храстите, под автомобил, паркиран в близост до местопрестъплението. Ножът е бил намерен от органите на реда. По време на съдебното заседание обвиняемият сам поиска да му бъде направена психиатрична експертиза. Защитата му заяви, че няма претенции за промяна на мярката, но поиска промяна на обстоятелствата и члена на обвинението, в частност да бъде изменен от чл.115 от НК на чл.118 от НК (За убийство, извършено в състояние на силно раздразнение, което е предизвикано от пострадалия с насилие, с тежка обида или клевета или с друго противозаконно действие, от което са настъпили или е било възможно да настъпят тежки последици за виновния или негови ближни, наказанието е: в случаите на чл. 115 – лишаване от свобода от една до осем години, а в случаите на чл. 116 точки 1-6 – лишаване от свобода от три до десет години).
Проведени са множество разпити на свидетели и са събрани доказателства по случая.
„Ще говоря след две седмици”, това заяви пред репортери Велико Лефтеров след края на съдебното заседание. На въпрос към защитата: Вие ли му препоръчахте да не говори, адвокатът на обвиняемият обясни, че Лефтеров говори свободно за случилото се и не е човек, на който може да бъде повлияно.

Предстоящата психологическа експертиза ще установи какво е отношението на обвиняемия към деянието и дали може да носи наказателна отговорност.
На 12 май тази година около 18.00 часа в Шумен възникнал конфликт между обвиняемия и група непознати мъже. Свадата между тях прераснала в побой. Обвиняемият бил замерен с камъни и тухли от непознатите. Тогава извадил нож и пробол в сърцето един от нападателите си. Жертвата на престъплението е 28-годишният Митко Б.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРъст на търсещите надежда в билетите от лотария, бум на печалбите в Шумен
Следваща статияСълзи от радост и блясък по холивудски! Шумен изпрати своите абитуриенти (снимки)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here