дом Спорт Момчетата от баскетболния клуб „Шумен“ заеха второ място за сезона

Момчетата от баскетболния клуб „Шумен“ заеха второ място за сезона

0
ДЯЛ

Вторият отбор на БК „Шумен“ във възрастта до 12 г. записа победа и загуба на последния турнир от редовния сезон в група Б на регион „Добруджа“. Нашият тим победи „Светкавица“ Търговище с 52:36, но загуби драматично след продължение от „Стар Баскет“ с 53:61. Въпреки загубата от „Стар Баскет“ нашият тим запази второто място в крайното класиране с 3 победи и 3 загуби. Първи завърши вторият отбор на Черно море „Тича“, който също като нашия отбор е съставен предимно от четвъртокласници, но играе отлично и записа 6 победи от 6 мача.
Първият мач срещу „Светкавица“ Търговище започна равностойно и двата отбора. Изиграха балансирано първо полувреме. Първата петица на Шумен надигра съперника през първата четвърт, но през втората момчетата от Търговище показаха по-добра игра и изравниха резултата. През второто полувреме обаче шуменци играха много здраво в защита и логично натрупаха аванс. Последната четвърт нашият тим довърши започнатото през третата и затвориха мача с преднина 52:36.
Вторият двубой срещу „Стар Баскет“ бе истинска драма. Почти през целия мач нашите момчета водеха в резултата, като на моменти дори разликата стигаше 10 точки, но варненския отбор намираше начин да се върне в мача. Нашият тим играеше добре до самия край на срещата, когато може би умората си каза думата. „Стар Баскет“ направиха хубава серия и намалиха преднината ни до 2 точки. При 30 оставащи секунди до края гардът на варненци направи хубав пробив и бе фаулиран, след което реализира от наказателния и изравни резултата. Шумен имаше шанс да грабне победата 8 секунди преди края, но не се възползвахме от шанса си, а и защитата на „Стар Баскет“ бе на ниво. В продълженията нашият тим съвсем рухна психически от пропиляната преднина, от което се възползваха момчетата от Варна и спечелиха убедително продължението. Краят на мача дойде при 61:53 в полза на варненци.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРодители, пазете елхата от огън, не оставяйте децата си сами вкъщи!
Следваща статияЧестито Рождество Христово!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here