дом Общество Митрополит Йоан: Да имаме мир с Бога и със съвестта

Митрополит Йоан: Да имаме мир с Бога и със съвестта

0
ДЯЛ

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан поздрави със светлия празник Рождество Христово православните християни.
„Преди повече от 2000 години на земята слезе не Бог на отмъщението, а Бог на милосърдието, не съдия, наказващ грешника, а премахващ греха. Според определението на един известен светител от 18 в., ангелите са възгласили три догмата – първият Слава Богу, вторият на земята – мир и третият между човеците благоволение“, се казва в посланието на владиката до всички енории на територията на митрополията и вярващи.
Според митрополита понятието мир е многообразно – външен мир между народите, всяко съгласие между човеците и с нашите близки.
По-особен обаче е другият мир – вътрешният, оставен от Спасителя Иисус Христос. Това е мирът с Бога и със съвестта, очистен от всяка сквернота.
По думите на дядо Йоан липсва ли мир в душата, значи властва не Христос, а грехът.
„Спасителят Христос възвести на човечеството най-чистите и възвишени закони на нравствеността. И даде средства и сили за тяхното изпълнение“, обяснява митрополитът значимостта на мисията на Божия син.
Единствените заповеди се състоят в извършване на добро. Владиката отправя призив – да устроим живота си така, че той да съответства на нашето високо звание – православен християнин.
Следват духовни съвети – украсата на нашия живот нека да бъде благата воля, за да можем с едни уста и едно сърце да повтаряме ангелската песен.
Снимка: Архив на mitropolia-varna.org
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБлагодетели от Украйна и Грузия обновиха шуменска църква
Следваща статияПътната обстановка в Шуменско е нормална

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here