дом Общество Митрополит Йоан в Шумен: Да влезем в Новата година с покаяние

Митрополит Йоан в Шумен: Да влезем в Новата година с покаяние

0
ДЯЛ
sdr

Две деца и двама млади мъже пострига за четци и певци на Българската православна църква Варненският и Великопреславски митрополит в храм „Св.Възнесение Господне“ в Шумен. Ритуалът бе извършен преди началото на архиерейската служба за настъпилото Рождество Христово. Той им пожела да живеят в благочестие и да четат Словото Божие.
И тази година владиката спази традицията да посети своите енориаши и да ги поздрави за светлия празник.В богослужението участваха свещеници от Нови пазар и Шумен. А на Божествената света литургия присъстваха областният управител проф.Стефан Желев, председателят на Общинския съвет проф.Борислав Беджев и зам.-кметът по здравеопазване и социална политика д-р Светлана Маркова.
„На жителите на града благопожелавам от сърце добро здраве и благодатен успех в настъпващата Нова година. Тя е много важна година за страната и нашето отечество. Ще бъде изпълнена с много нелеки решения, в които ще участва народът“, заяви в проповедта си митрополит Йоан.
Нека ангелското славословие „Слава във висините Богу, на земята мир, между човеците благоволение“ да ни дава добра мисъл в дните напред, продължи той.
Владиката припомни знаменателните думи на светец от 18 в. А именно – Новата година да започнем като православни християни, с покаяние. А това означавало да виждаме себе си и да не осъждаме ближния си.
Архиереят благодари на управата на Шумен за доброто отношение към църквата и присъствието на богослужбата.
Той изрази благодарност и към енориашите, Божия народ, в град с традиции и духовност.
Като постижение дядо Йоан открои изработването на Закона за вероизповеданията, върху който президентът предстои да се произнесе.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри съседите: Кангал и немска овчарка нахапаха зверски 26-годишна жена
Следваща статияЗабавното четиво: Звездните деца на 2018 година

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here