дом Общество Министерски съвет ще реши: Ще стане ли бивш пионерски лагер край Върбица...

Министерски съвет ще реши: Ще стане ли бивш пионерски лагер край Върбица общинска собственост

0
ДЯЛ

Заради започнали разрушителни процеси в бившия пионерски лагер „Планинец“ в курортния комплекс Върбица е изготвено предложение до Агенция „Ученически отдих и спорт“ собствеността на сградата да бъде прехвърлена безвъзмездно на Общината. Посочва се, че сградата се руши от години и вече става потенциално опасна за туристи и гости на комплекса.
В становището е заявено желанието сградата да бъде цялостно ремонтирана и възстановена. Според прогнозите на експерти легловата база ще бъде за над сто души. Като тя бъде включена в спортния комплекс, изграден с европейски средства.
Според предварителни изчисления около 2 млн. лева ще са необходими за реновирането на 50-те стаи в бившия лагер. 1 млн.лева ще струва обзавеждането.
Източници на финансиране ще се търсят по линия на Европейски програми и от Общинския бюджет.
Процедурата по прехвърляне на собствеността вече е стартирала. Протоколи и цялостната документация, изготвена в Общината е представена в Министерството на образованието. Окончателното решение ще бъде взето от Министерският съвет.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕкоинспекцията провери сигнал за замърсяване на язовир „Шумен“
Следваща статияПочитаме паметта на 7 мъченици, вижте кои имена празнуват

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here