дом Общество МВР: По празниците внимавайте с крадците, ало измамниците и пиротехниката

МВР: По празниците внимавайте с крадците, ало измамниците и пиротехниката

0
ДЯЛ

МВР отчете няколко пункта, по които гражданите трябва да внимават през празници, по време на брифинг в ГД „Национална полиция“.
Джебчиите, крадците и телефонните измами са едни от опасностите. Полицията препоръчва на гражданите да не съхраняват в себе си или в жилищата си големи суми пари и ценности. Както и да не казват на голям кръг лица дали ще отсъстват от вкъщи. Също така да не дават пари на непознати, поискали им ги по телефона, а ако е някой техен близък – първо да проверят дали наистина той е човекът, който им е звъннал.
По отношение на пиротехническите изделия е засилен контролът на местата, където те се продават и използват. Инспектор Валентин Венков от служба КОС напомни, че трябва да се ограничи достъпът на деца до пиротехника, както и да се следват указания за използването на такива пособия. По думите му миналата година, по време на празниците, са извършени 5600 проверки в страната и са установени 30 нарушения, а 26 от тях са за неправомерна търговия на пиротехнически изделия. 19 души са били ранени при използване на пиротехника.
Главен комисар Николай Николов, директор на ГДПБЗН, представи данни, че 1846 ресторанта и хижи в страната, както и 379 храма са проверени по линия пожарна безопасност. Извършени са инструктажи на персонала. Около Коледа на 222 места 1 580 пожарникари и спасители ще бъдат готови да окажат съдействие при нужда.
От гранична полиция препоръчват на фирмите, организиращи туризъм през почивните дни, да се съобразят с трафика на КПП-та. На всеки два часа на електронната страница на МВР и гранична полиция ще се обновява информацията за натовареността на пунктовете.
През празничните дни ще има засилено полицейско присъствие и масово ще се правят проверки за превишена скорост и употреба на неразрешени субстанции.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБъдни вечер е!
Следваща статияКметът Христов: Весели коледни празници и успешна нова година!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here