дом Спорт Мартин Петров спечели шахматна купа „Стоян Иванов“ в Шумен

Мартин Петров спечели шахматна купа „Стоян Иванов“ в Шумен

0
ДЯЛ

18-годишният Мартин Петров спечели силният турнир по ускорен шах в Шумен за Национална индивидуална купа „Стоян Иванов“.
Със 7.5 точки от 9 възможни младата надежда на българския шахматен спорт се превърна в едноличен лидер.
Силното състезание се проведе в три последователни дни в зала „Арена Шумен“. В него участваха 80 шахматисти от цялата страна. Турнирът бе под патронажа на кмета на града Любомир Христов.
Играчите от 2 до 5 място са с равен брой точки 7. Най-добри допълнителни показатели постигна, състезаващият се за отбора на Шумен, гросмайстор Васил Спасов. Той зае второ място в крайното класиране. Спасов спечели и турнира по блиц, който се проведе вчера.
Трети в генералното класиране е Божидар Иванов от Карнобат.
Фаворитите в състезанието оформиха челната десетка. Гросмайсторите Ивайло Енчев от Разград и Крум Георгиев от Пазарджик се класираха съответно на 5 и 8 място. Фаворитът от вчерашния ден международен майстор Сашо Николов остана четвърти в генералното класиране.
Най-добро класиране от шуменци постигна Александър Димитров, който е шести в генералното подреждане с 6.5 точки.
При сеньорите над 60 години първи е Коста Ангелов от Варна.

При най-малките до 10 години победи Живко Калоянов от клуб „Шумен“. При по-големите до 12 години първи е Николай Желев от клуб „Бургас 64“. В групата до 14 години шампион е Християн Илиев от клуб „Шумен“.
При 16-годишните победи Лазар Насар от Червен бряг.
За най-добър състезател на клуб „Шумен“ бе обявен Борис Иванов, а Нона Мирчева грабна приза при жените.
Победителите получиха парични премии и медали.
„Организацията на състезанието бе перфектна. Условията ма зала „Арена Шумен“ е дина от най-добрите в страната. Благодарим на местната власт за безрезервната подкрепа. Тазгодишното издание на турнира е едно от най-силните в страната“, заяви главният съдия на състезанието Николай Тодоров.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДомат с тегло 810 грама стана цар на зеленчуците в Мараш
Следваща статияТрима са в болница след удар между „Шкода“ и „Фолксваген“ по пътя Смядово-Веселиново

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here