дом Общество Домат с тегло 810 грама стана цар на зеленчуците в Мараш

Домат с тегло 810 грама стана цар на зеленчуците в Мараш

0
ДЯЛ

Домат с тегло 810 грама е победител в тазгодишното издание на фестивала на зеленчуците в Мараш. Гигантът е отгледан в градината на Данчо Маринов, който за първи път печели надпреварата.
За поредна година Детелин Дочков грабна наградата за най-голяма чушка. Зарзаватът с тегло 250 грама отвя безапелационно конкуренцията.

Синът на Детелин, Данаил спечели надпреварата за най-малък домат. Дани участва със сорт „Чери“, а екземплярът му тежеше едва 4 милиграма.

Тригодишният Радослав Георгиев победи в състезанието за най-малка чушка. Победителката бе с тегло от 2 милиграма.
Живка Стоянова отнесе приза за най-атрактивен домат. Домакинята отгледала в двора си домат с формата на сърце. Теглото на зарзавата бе 740 грама.
Съставите към читалището в село Мараш се окичиха с наградата за най-добро ястие от чушки и домати. Журито оцени уменията им за приготвяне на марашка лютеница и апетитка по автентични рецепти.
Гост на празника бе областният управител проф. Стефан Желев.
За доброто настроение на присъстващите се погрижиха дуото Румен и Денка Маринови от Нови пазар, групи от селата Салманово, Дибич, Радко Димитриево, Ветрище, танцов състав към Народно читалище „Боян Пенев“ в Шумен.
Със свои изпълнения публиката зарадва и малък гайдар от Родопите.
Поредното 11 издание на празника на чушките и доматите в Мараш посрещнаха с нова постоянна сцена в парка на селото. Тя бе изградена със средства на дарители.
Фестивалът завърши късно вечерта с атрактивна заря.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСашо Николов води във временното класиране на турнира по шах в Шумен
Следваща статияМартин Петров спечели шахматна купа „Стоян Иванов“ в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here