дом Спорт Летните олимпийски игри в Токио: Надеждата за медал е по-силна от всякога

Летните олимпийски игри в Токио: Надеждата за медал е по-силна от всякога

0
ДЯЛ

Летните олимпийски игри в Токио продължават с пълна сила. Надеждата за медал за всеки един от спортистите е по-силна от всякога.
Нашите състезатели не спират да се борят в различните дисциплини срещу силната конкуренция. Нека стискаме палци на всички представители на България.
Не пропускайте да се забавлявате по време на олимпийските игри, като получите Вашия bet365 бонус код.

Ивет Лалова записа най-доброто си бягане на 200 метра на игрите в Токио. Тя е втората българска атлетка която присъства на 5-та поредна олимпиада.
На 2 август, 37-годишната софиянка, записа 5-о време и за жалост отпадна твърде рано от надпреварата. Впечатляващо е, че на тази възраст тя продължава да се състезава сред най-добрите спринтьорки в световен мащаб и заслужава уважение.
Лалова имаше много добър старт, със силно изстрелване, но не успя да задържи темпото. Тя се постара след виража да направи финално бягане, като се приближи до Джаксън, която изостана от топ 3, но въпреки всичко тя успя да финишира на 5-о място.
Ивет записа време от 23.39 секунди, което е най-доброто й постижение за сезона, но това не беше достатъчно, за да стигне до полуфиналите на 200 метра в Токио. По-рано през тази година тя бе записала време от 23.71 секунди.
След финишът Ивет не успя да задържи сълзите си. Вълнението на нашата състезателка я разплака. Тя коментира, че причината за сълзите й са от мисълта, че това най-вероятно и бе последния старт и участие на олимпийски игри.
Лалова дълго време се бореше с контузия и започна подготовката си за олимпиадата едва в последния месец, което най-вероятно е повлияло на успехът й в състезанието.
Това бяха последните олимпийски игри за Ивет и тя ще остане в историята като “най-бързата бяла жена”. Лалова е един от най-добрите и емблематични спортисти в света. През 2004 на олимпиадата в Атина тя успя да завърши на 4-о място в спринта на 100 метра и 5-о на 200 мерта. През 2008 г. в Пекин Ивет стигна до полуфинал на 100 метра. На олимпиадата в Лондон през 2012 г. тя стигна до полуфинал и на двете дисциплини, а в Рио де Жанейро през 2016 г. завърши на 8-мо място на 200 метра.
За жалост, тежката й контузия не й позволи да се състезава дълго време, но независимо от това тя се завърна и успя да постигне мнозина успехи. През 2012 година тя стана европейска шампионка на 100 метра и нека не забравяме и 5-те й участия на олимпийски игри с общо 22 старта и всички със силни представяния.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКоментарът: За големите малки победи и големите големи печалби
Следваща статияОтново опасно горещо време в цялата страна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here