дом Общество Лекар „изписвал“ наркотични лекарства на пациенти, прибирал ги за себе си

Лекар „изписвал“ наркотични лекарства на пациенти, прибирал ги за себе си

0
ДЯЛ

Окръжната прокуратура в Разград внася протест в Апелативния съд във Варна срещу определената мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 4 000 лева на лекар-хирург. Това съобщават от Апелативната прокуратура в морската столица.
Специалистът Б.М. бил привлечен като обвиняем за придобиване и държане с цел разпространение без надлежно разрешение на публично място високорискови наркотични вещества – морфин и оксикодон, на обща стойност 13 803 лева. Престъплението по член 354а, ал. 2, т. 2, във връзка с ал. 1 от НК е извършено като продължавано деяние в периода от 7 януари 2016 до 8 март 2017 г.
На 5 юни лекарят бил привлечен като обвиняем и разпитан. На 6 юни Окръжната прокуратура в Разград внесла искане в Разградския окръжен съд за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража“ на Б.М. След продължило 6 часа съдебно заседание вчера съдът определил обвиняемият лекар да остане на свобода срещу парична гаранция от 4 000 лева, която прокуратурата ще протестира. Лекарят е осъждан, срещу него се водят още няколко дела, които са на производство.
Обвиняемият използвал личните данни на свои пациенти. На тяхно име и без тяхно знание Б.М. попълвал жълти рецепти и бланки, които подписвал лично. С тях изписвал наркотичните лекарствени препарати. След това отивал в аптеката и купувал лекарствата, като отново се подписвал при получаването им.
За 1 година и 3 месеца той успял да придобие 10 670 ампули морфин, 2 опаковки морфин по 50 таблетки, 3 опаковки оксикодон по 50 таблетки.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСтягат шествие, поход и концерт в отпор на гей парада „София прайд“
Следваща статияД-р Нигяр Джафер: Докладната на общинския съветник за смяна на имената на местности е провокация към мюсюлманите