дом Общество Д-р Нигяр Джафер: Докладната на общинския съветник за смяна на имената на...

Д-р Нигяр Джафер: Докладната на общинския съветник за смяна на имената на местности е провокация към мюсюлманите

0
ДЯЛ

„Докладната на общински съветник за промяна на имена на местности в област Шумен е поредната провокация към хилядите мюсюлмани. Като модел е използван примерът на Общинския съвет в Стара Загора. Това е опит за насочване на обществената енергия в погрешна посока“, заяви за 24shumen.com зам.-председателят на Народното събрание и депутат от ДПС д-р Нигяр Джафер. Според нея предложението е алогично и безумие. И буди асоциация за смяна на имената на мюсюлманите по време на Възродителния процес. Както и груб опит да се засегнат емоциите на турския етнос.
„Имената на местности ли са най-важният проблем в Шумен при наличието на други съществени проблеми в здравеопазването, пътната инфраструктура, водата“, попита риторично тя. И продължи – какво ще стане с имената на парка „Кьошкове“ и „Томбул джамия“?
Д-р Джафер недоумява докъде ще стигнат нещата, ако някой реши и да посегне на думи с различен произход като кибрит, баир, чиния.
Парламентарната група на ДПС вече реагира остро на смяната на топоними в област Стара Загора. В декларация, прочетена от лидера на Движението Мустафа Карадайъ случаят бе определен като тест за демокрация и толерантност.
Зам.-председателят на парламента обвини управляващата партия ГЕРБ в „лицемерие към българските мюсюлмани“. Проблемът не бил толкова в Обединените патриоти.
Скандалната тема с докладната, която ще бъде разгледана на предстоящото заседание на Общинския съвет в Шумен, ще бъде обсъдена на заседание на ДПС – Шумен. Ще присъстват и общинските съветници от движението. „Ще излезем със своя позиция“, съобщи д-р Джафер.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЛекар „изписвал“ наркотични лекарства на пациенти, прибирал ги за себе си
Следваща статияКакво хубаво откриха шуменци в своя град?