дом Култура Концерт на Миро, заря и детски празник за Деня на Шумен

Концерт на Миро, заря и детски празник за Деня на Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: bg.wikipedia.org

Концерт на обичания поп изпълнител Миро е венецът в тазгодишните чествания на Дена на Шумен – 11 май. Датата поставя началото и на Майските културни празници в града. Тази година Общината е предвидила над 70 събития. Това обяви на брифинг зам.-кмета по култура и образование Найден Косев.
В празничната вечер концертът на Миро ще бъде в Парк „Студентски“, а входът ще е свободен за шуменци и гостите на града. Събитието започва в 20.00 часа, като на сцената ще се качат и млади талантливи изпълнители от Шумен.
Празничният ден традиционно ще започне с „Час по родолюбие“ в детските градини и училищата в Шумен.
В 9.00 часа пред сградата на Общината ще бъдат издигнати знамената на Шумен, България и Европейския съюз. Следва тържествената сесия на Общинския съвет, на която ще бъде връчена „Наградата на Шумен“ за изкуство и култура.
За първи път на 11 май в Градската градина се организира детски празник с много забавления и награди. Събитието ще започне в 17.30 часа. При лошо време празникът ще се проведе в Младежкия дом.
По традиция на на 11 май от 18.30 часа пред сградата на ДКТ „Васил Друмев“ ще бъде открит фестивала „Нова българска драма“.
Денят на Шумен ще завърши с тържествена заря, която ще бъде дело на майстора на пиротехниката Кънчо Енчев.
Акцент в Майските културни празници на Шумен е и честването на 24 май. В празничния ден от 10.00 часа на площад „Кристал“ ще бъдат наградени отличниците на Випуск 2021. В този ден се връчва и „Наградата на Шумен“ за образование и наука.
145 години от избухване на Априлското въстание и гибелта на Панайот Волов ще бъдат отбелязани на 26 май. Инициативата ще се състои от 11.30 часа пред паметника на революционера на площад „Оборище“.
Всички културни прояви през празничния за Шумен май може да видите на сайта на Община Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКрасимир Ципов от ГЕРБ-СДС ще оглави ЦИК
Следваща статияОбластното първенство по футбол: „Енев-Дибич“ и „Никола Козлево“ са лидерите в двете групи

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here