дом Общество Коледни намаления – възможност за по-изгодни покупки или риск

Коледни намаления – възможност за по-изгодни покупки или риск

0
ДЯЛ

Намаленията преди празниците са добра възможност за покупки на изгодни цени. Трябва обаче да имаме предвид, че пазаруването от подобни кампании не ни гарантира, че ще се сдобием с дадена стока на най-ниската за нея цена на пазара. Намалението на въпросния артикул означава единствено, че този търговец го предлага по-евтино в сравнение с предходен период, алармират от Комисията за защита на потребителите във връзка с голямото коледно пазаруване.
За да сме сигурни, че пазаруваме „на сметка”, трябва предварително да проучим пазара и да се информираме на какви цени се предлагат на различни места търсените от нас продукти. Не е изключено намалената цена при някои търговци на необходимата ни стока да е по-висока от тази при други, където е редовна.

Кои са най-често срещаните капани при намаления?

– фалшиви намаления
При тях намалената стока никога не е била продавана на старата, по-висока цена.

– нереални намаления
В тези случаи посочената по-висока, стара цена не е прилагана един месец преди началната дата на намалението, както изисква законът. Това означава, че търговецът може за кратко да е вдигнал цената, за да може после да обяви по-атрактивен процент намаление.

– условия, които са неясни или не се прилагат на практика

Възможни са условия за намалението, като това обявената отстъпка да важи при покупка на два артикула. Би било нарушение, обаче, ако никъде не се посочва, че трябва да бъдат от един и същи вид, например две ризи или два панталона.
Друго условие може да е изискване за минимална сума на покупките. Редно е то да бъде оповестено отнапред, а не да стане ясно едва на касата при плащането.

– отстъпката не се прилага на касата
Следете внимателно цената, която се маркира на касата. Препоръката се отнася в още по-голяма степен за стоките с намаление. Понякога отстъпката не е въведена в системата и може да бъде маркирана редовната цена.

– промоционални брошури
Понякога търговците разпространяват твърде голям тираж брошури с промоционални стоки, но може да се окаже, че в търговските обекти липсват наличности от тях. Или пък цените в брошурата да не съвпадат с реалните в магазините от веригата.
Винаги настоявайте търговците да спазват условията на кампанията за намаление. Ако откажат да Ви предоставят анонсираните отстъпки, откажете се от покупката. В случай че липсват количества от промоционални продукти, Вие имате право да настоявате търговецът да Ви предостави подобни със същите качества и на сходна цена.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМалки каратеки от Шумен и Нови пазар ще участват в демонстративен турнир във Варна
Следваща статияПри проверка на пътя: Спипаха 29-годишен с чай за пушене

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here