дом Общество Кметът Любомир Христов: Искам да оставя на шуменци чиста вода

Кметът Любомир Христов: Искам да оставя на шуменци чиста вода

0
ДЯЛ

С молебен за здраве и благоденствие, отслужен от трима свещеници започна тържествената сесия на Общинския съвет за празника на Шумен – 11 май. Заседанието без обичаен дневен ред уважиха депутати, областният управител на Шумен проф. Стефан Желев, почетни граждани и делегация общински съветници от румънския град Браила.
В приветствието си председателят на Общинския съвет проф. Борислав Беджев акцентира на три исторически факта, повод за гордост и самочувствие – първото честване на Св.братя Кирил и Методий в Шумен, Плисковско –Преславската книжовна школа в края на 9 век, разпространението на Кирилицата и използването и в литературата на повече от 20 езика в Европа и Азия, първият И симфоничен оркестър и първите читалища.
„Да помним постиженията на предците си и да се учим от миналото е наш дълг, но и наше вдъхновение. Големият смисъл на всеки празник, особено на празник като днешния, е да обединим миналото и настоящето”, заяви кметът Любомир Христов.
Празникът ни дава нов поглед към ежедневието, разкрива суетата и преходността на политическите страсти и амбиции, отбеляза той. И посочи като приоритет каузата, „да работим за Шумен”. Според него хората, които искат да създават са много повече от тези, които искат да пречат. И посочи необходимостта, да бъдем обединени , за да направим града уютен и съвременен.
Обществените каузи винаги предполагат лично участие, категоричен бе Христов. И обяви личните си приоритети – да остави на шуменци чиста вода, повече детски площадки, необходима зала за спорт и култура. Спретнат и жив град с развита икономика, с повече възможности за работа и по-добро заплащане.
Той смята, че без подкрепата на общинските съветници и гражданите това са трудно достижими цели.
„Действително нашият град има хилядолетна история. Ключовите думи са книжовност, култура, духовност”, отбеляза в приветствието си областният управител проф. Стефан Желев. Той се позова на добрите впечатления, които градът оставя у гостите на Шумен относно икономическите показатели и околната среда.
Губернаторът оцени високо работата на кметския екип и на Общинския съвет, както и на всички държавни структури в област Шумен. А също и на активните граждани.
Поздравителен адрес за празника на Шумен изпратиха президентът на България Румен Радев, Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, премиерът Бойко Борисов, кметове и председатели на Общински съвети от цялата страна. Както и Варненският и Великопреславски митрополит Йоан и районният мюфтия Месут Мехмедов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Пет пръста в железен юмрук”! Шумен празнува (снимки и видео)
Следваща статияДиректорът на СУ „П. Волов“ Ема Радушева бе удостоена с наградата „Св. Иван Рилски“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here