дом Политика Кандидатът за депутат от ДПС Нида Ахмедов: Вярваме в инвестициите в младите...

Кандидатът за депутат от ДПС Нида Ахмедов: Вярваме в инвестициите в младите хора!

0
ДЯЛ

Нида Ахмедов е  един от най-разпознаваемите и уважавани политици на ДПС в област Шумен. Кандидатът за депутат в следващото 45-о Народно събрание от листата на Движението е кмет на община Каолиново вече пети мандат. Завършил е „Социална педагогика“ в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, със специализация „Социална администрация“ и „Психология“. Придобил е втора магистратура със специалност  „Стопанско управление – Управление на европейски проекти“ в Бургаския университет – „Проф. доктор Асен Златаров“. Преди да поеме ръководството на община Каолиново до 2003 година е бил директор на Дирекция „Социално подпомагане“ – Каолиново. Семеен, с две деца.
„Ежегодно инвестираме в подобряване на техническата, образователната, здравната и културната инфраструктура“, споделя Нида Ахмедов и изброява само най-важното, направено досега.
Инвестиционните програми на общината със средства от общинския и държавния бюджет, както и с европейско финансиране са изпълнени на почти 100 процента.
„Всички детски градини в общината – 16 на брой, са с подменена дограма и ремонтирани покриви.
В сферата на здравеопазването Община Каолиново инвестира в подобряване условията за предоставяне на медицински услуги, като се извършиха основни ремонти и изпълнени мерки за енергийна ефективност на здравните служби в селата.
За инвестициите в културната инфраструктура може да се похвалим, че построихме мултифункционални зали с капацитет от по 300 посетители в селата Долина и Гусла на обща стойност 1 430 620 лв. с ДДС. Изградихме пристройка към съществуваща масивна сграда – читалище в Дойранци, с което с осигури възможност и в това село да се провеждат обществени и културни мероприятия на закрито в комфортна и модерна обстановка. На три от най-големи читалища в общината – в селата Тодор Икономово, Тъкач и град Каолиново бяха направени енергоефективни мероприятия – смяна на дограма, ремонт на покриви, външна изолация и др. с което не само се подобриха техническите и енергийните характеристики на сградите, но и жителите на населените места вече имат отлични условия за осъществяване читалищните дейности“, не без гордост заявява общинският кмет.

Eдин от основните приоритети за Община Каолиново са инвестициите в благоустрояването на населените места

– зелени площи, спортна инфраструктура, детски площадки и др., които имат важно отношение към задържането на младите жители на общината и възпитават култура за опазване на околната среда.
Със средства по Национална кампания „За чиста околна среда“, тема: „Обичам природата – и аз участвам“ на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда през годините са реализирани четири проекта. Изградени са две детски площадки и облагородени зелените площи около тях в село Климент, и в село Загориче. Създадени са фитнеси на открито в общинския център и в село Браничево. Със средства от бюджета на община Каолиново през 2017 година са изградени една мултифункционална спортна площадка в село Наум на стойност 238 073 лв. с ДДС, както и  четири детски къта със съоръжения в селата Дойранци, Лятно, Наум и кв. „Боймир“.
Три нови комбинирани спортни площадки са изградени през 2020 година в селата Тъкач, Средковец и Загориче. Площадките съчетават няколко вида спорт – мини футбол, баскетбол, волейбол и хандбал. Новите игрища са с размери 20,00/40,00 м. и с ярка трислойна акрилна настилка с гумена подложка и са обезопасена със специална оградна система. Около тях са разположени на пейки кошчета за смет и са засадени широколистни дървета. За постигане на максимален комфорт, както на ползвателите на площадките така и на техните придружители наоколо са изградени и осветителни енергоспестяващи инсталации с LED прожектори.
Изграждането на мултифункционалните спортни площадки, детските площадки и игрища в община Каолиново значително подобри достъпа до спорт на населението и осигури възможности за активни занимания и отдих на открито, дава се възможност на много деца и подрастващи да общуват повече помежду си, да спортуват активно и да прекарват пълноценно свободното си време. Спортът възпитава, изгражда ценности като приятелство, взаимопомощ, дисциплинираност и работа в екип, и развива здравословния начин на живот на децата и подрастващите. Жителите на общината вече имат на разположение повече места за отдих и развлечения. Инвестициите са на стойност над 350 000 лв.
Това са поредните успешно реализирани проекти, които доказват че в община Каолиново се работи за създаване на условия за живот, които да бъдат по-близо до жизнените стандарти в Европейския съюз.

Най-много инвестиции обаче Община Каолиново е направила в подобряване на пътната инфраструктура.

Извършени са ремонти на общински пътища, реконструкции на улици и площади.
За изминалите години са извършени основни ремонти на 33 756 м. улична мрежа във всички населени места на общината, на стойност 15 089 480 с ДДС. Реконструкцията на улиците помага да се преодолеят част от негативните фактори, въздействащи за изостаналостта на селския район и води до повишаване на привлекателността на средата за живот. Същевременно се подобрява облика на населените места и не на последно място се осигурява безопасност на преминаване и пребиваване и се създават реални предпоставки за намаляване на запрашеността, риска от пътно-транспортни произшествия, вредните емисии и ниво на шум от движение на превозни средства по уличната мрежа.

За периода от 2018 до сега Община Каолиново работи по четири проекта, финансирани със средства от ПРСР 2014-2020 г.

Три от проектите – „Реконструкция на общински пътища в община Каолиново“, „Реконструкция на улици в населените места на територията на община Каолиново“ и „Изграждане на спортна площадка в имот № 30137.501.280 по кадастралната карта на с. Загориче” са завършени. Четвъртият проект „Рехабилитация на водопроводи в населени места на територията на община Каолиново“, включващ рехабилитация на водопроводната мрежа в град Каолиново и селата Долина, Наум, Сини вир и Климент е подобряване на състоянието и експлоатационните качества на водопровода, намаляване на загубите на питейна вода е в процес на изпълнение.
Всичко това се случва в община Каолиново защото тук живеят много хора, за които общинският кмет и неговия екип искат да осигурят добра инфраструктура, да привлекат работодатели, инвеститори, които търсят населени места с уредена инфраструктура и защото вярват, че това са инвестиции в бъдещето на младите хора.
Кметът пети мандат и кандидат за депутат от листата на ДПС Нида Ахмедов вярва също, че всеки, който иска промяна и по-добро бъдеще в родния край и България, трябва да гласува с бюлетина №9 на 4 април. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНови правила за работата на нехранителните магазини
Следваща статияИздирвана с европейска заповед е задържана в Нови пазар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here