дом Общество Какви са пораженията от съботната стихия във Велики Преслав?

Какви са пораженията от съботната стихия във Велики Преслав?

0
ДЯЛ

Специална комисия от Община Велики Преслав след оглед ще решава какви мерки да бъдат предприети за възстановяването на уличните настилки в града, поразени от проливния дъжд в събота. Според синоптиците тогава е паднал дъжд от 47 литра на квадратен метър, най-интензивният в страната.
„От пороя са изнесени павета по улиците, даже цели асфалтови блокове“, съобщиха от Общината. Пострадали са сериозно и фасади на къщи. Увредени са външни изолации и мазилка.
В най-живописното село Осмар, главният път е в насип от кал, счупени клони и огромни камъни и това затруднява движението на автомобили и предвижването на жителите на селото.
Силна градушка удари село Кочово и кв.“Кирково“. Поразени са лозови насаждения и зеленчукови градини. По земята са стъблата на краставици и домати. Ледените късове са били с големината на орех. Местните жители се жалват, че стихията не ги е пожалила и трудът им е отишъл напразно.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИзбраха временен директор на „ДКЦ-I”, подготвят конкурс за длъжността
Следваща статияОт юли ще плащаме за паркиране и чрез паркомати