дом Култура Историческият музей представя едно от своите най-нови издания

Историческият музей представя едно от своите най-нови издания

0
ДЯЛ

Едно от най-новите издания на Регионалния исторически музей в Шумен „Византийската императрица върху монетите и печатите” ще бъде представено на 29 май, от 17.00 часа в експозиционната зала „Вяра и сила” на музея.
Монографията изследва монетите и печатите от византийско време, като основа на проучването са държавни знаци от периода V – XV век. В книгата е включен и Каталог на монетите и печатите с изображения на византийски и български владетелки. Изданието ще бъде представено от доц. д-р Юрий Проданов от Шуменския университет. Автор на книгата е гл. ас. д-р Женя Жекова, завеждащ отдел „Нумизматика” в Регионалния исторически музей.
Шуменският исторически музей е един от малкото в страната с обособен нумизматичен отдел. Най-представителна част от неговия фонд са именно колекциите с печати и монети, съдържащи уникални образци.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДвама младежи с досъдебни производства за притежание на наркотични вещества
Следваща статияПожар изпепели домашно имущество, документи и 400 кв.м постройки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here