дом Общество Инвалидните добавки на пенсионерите вече ще се изплащат от Социалните служби

Инвалидните добавки на пенсионерите вече ще се изплащат от Социалните служби

1
ДЯЛ

От днес 340 хил. българи са с по-ниски пенсии. Причината – спират така наречените „инвалидни добавки”, които НОИ изплащаше.
Добавките се изплащаха като втора пенсия за хората с ТЕЛК над 71%. Сумата е около 30 лв., съобщава bTV.
От днес тези пари се спират като плащане от НОИ и се прехвърлят към социалните. Те ще дават нов вид месечни помощи, в които ще влязат и тези суми.
Повечето хора автоматично ще започнат да получават новата помощ от февруари. За 50 хил. обаче ще се наложи да подадат заявление в социалните служби. Това са хората, които са получавали „инвалидната добавка” от НОИ, но не и интеграционни от социалните.
Снимка: Булфото (Архив)
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТаня Костова: Бюджетът е баланс между необходимо, желано и възможно
Следваща статияЛеден ден: Жълт код и до минус 9° в Шуменско

1 коментар

  1. Как по дяволите, един пенсионер-инвалид, ще отиде да подаде декларацията си, питам аз? Или ще се наложи пълномощно на някой роднина, което съответно трябва да се плати от пенсионера или роднината? Естественно като всичко в тази държава, по възможно най-труният и муден начин. Не за улеснение на хората в нужда, а трябва да им е трудно. Или пък някой ако се откаже, добре дошло за държавата(ББ). НЕЗНАЯ, АКО СЪМ В ГРЕШКА, ТО ПОНЕ ДА ПУДЕКЛАРАЦИИТЕСНАТ ПО-ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ КАК ЩЕ СТАВА ПУСКАНЕТО НА .

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here