дом Общество Илияна Йотова: 35 дни премиерът и правителството не разбират какво им казват...

Илияна Йотова: 35 дни премиерът и правителството не разбират какво им казват протестиращите

0
ДЯЛ

Вече 35 ден премиерът и правителството не разбират какво им казват протестиращите. Те нямат нужда да се раздават милиони.

Това заяви във Велики Преслав вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя е в старопрестолния град по повод Международния форум „Велики Преслав – история на цял един народ“.
„Премиерът си мисли, че като даде милиони за образование и здравеопазване ще реши проблемите. Да това са важни сфери, но финансирането е вече закъсняло. Предстои тежка рецесия. В момента са нужни адекватни икономически мерки, за да посрещнем задаващия се срив. Младите хора на улицата искат законност, справедливост, перспектива, държава, в която да имат бъдеще. Младите хора искат да имат мотив да останат в България. Нужни са управленци и управляващи, които да имат визия как да се развива страната оттук нататък. Младите не трябва да ходят в чужбина и да внасят данъци в чужди икономики с наученото у нас. А подаянията от няколко милиона, тези пари трябваше отдавна да бъдат дадени“, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, но уточни, че въпреки закъснели мерките са необходими и добри, но сами по себе си те не създават икономика. Йотова добави, че западните икономики вече бележат десетки проценти спад на брутния си вътрешен продукт. „Българската икономика е свързана с тях. Кризата и у нас е неизбежна. Нужна е превантивна икономическа програма, която трябва да създадем и реализираме, за да не се стига до нова още по-сериозна социална и икономическа криза, освен здравната. Нали се убедихме, че само с плашене от телевизионния екран държава не се гради“, категорична бе Илияна Йотова.
Международния форум „Велики Преслав – история на цял един народ“ се провежда под патронажа на вицепрезидента. Днес в Археологическия музей на Симеоновата столица тя бе посрещната от кмета на града инж. Янко Йорданов, зам.-кмета Нина Асенова и директора на музея Александър Горчев.

Кметът на Велики Преслав Янко Йорданов връчи на вицепрезидента Илияна Йотова реплика на ювелирното сърце от Преславското златно съкровище.

Преди това Йорданов заяви пред присъстващите в залата, че жаравата на паметта трябва да се пази и да осветява пътя на идните поколения.

Илияна Йотова припомни, че професионалният й път е започнал от старините на Велики Преслав. „Това е една величава приказка, която трябва да разкажем на хората по света и на всички българи извън страната. Велики Преслав е люлката на европейската цивилизация. Оттук тръгва една от най-дългите държавнически традиции в Европа. Велики Преслав е люлката на българската духовност“, заяви още Илияна Йотова.

Тя припомни, че във Велики Преслав се развива книжовността, а днес с българските букви пишат над 300 000 000 души.

В тазгодишното трето издание на културния форум, и второ с международно участие, се включиха 196 деца в двете направления – литература и изобразително изкуство. Свои творби изпратиха и български деца, които живея от Чехия, Молдова, Австрия, Франция, Англия и Канада.
Жури, с председател проф. Евгений Сачев, отличи 34 творби, като са предвидени специални награди.
Международния форум „Велики Преслав – история на цял един народ“ се посвещава на Международния ден на младежта. Форумът поставя началото и на Месеца на културно-историческото наследство във Велики Преслав.
Предстои изложбата от детски рисунки, която е подредена в залата на Археологическия музей в старопрестолния град да бъде показана на различни места в страната.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВ Каспичан ще обсъждат отчета за изпълнението на бюджета на общината за 2019-та
Следваща статияНови 171 случая на COVID-19 при 5 108 изследвани, 4 положителни проби в Шуменско

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here