дом Общество Извънредни проверки на магазини и складове преди празниците

Извънредни проверки на магазини и складове преди празниците

0
ДЯЛ

Извънредни проверки по повод предстоящите празници Великден и Гергьовден извършва Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Това съобщиха от ведомството.
Контролът е насочен към производството и търговията на традиционно предлаганите храни за празничната трапеза – агнешко месо, козунаци, яйца, включително боядисани яйца, пресни зеленчуци и боите за яйца.
Засилените проверки ще продължат до 6 май.
Инспекторите от отделите „Контрол на храните“ при областните дирекции по безопасност на храните (ОДБХ) ще проверяват обекти за производство и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, складове за търговия на едро с храни, заведения за обществено хранене и търговски обекти за търговия на дребно с храни, пазари и тържища.
Тази година маркировката на месото ще бъде в два цвята. Със син печат ще се маркира произведеното в България месо, а с червен – внесеното от други страни.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПоследни данни: 75 500 души живеят в Шумен, жените са с 3 206 повече от мъжете
Следваща статия„Репортери без граници“ остави България на 111-о място по свобода на медиите

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here