дом Общество Избраха кмета на Плиска за председател на читалището

Избраха кмета на Плиска за председател на читалището

0
ДЯЛ

Кметът на град Плиска Тонка Начева бе избрана единодушно за председател на Народно читалище „Просвета – 1911“ в града на извънредно общо събрание.
Както вече 24shumen.com писа, на 23 юли общото събрание не можа да излъчи председател, тъй като изборът бе съпътстван от скандали. Така се наложи да се насрочи друга дата, а дневният ред предвиждаше провеждане на избор на нови членове на настоятелството, поради изтичане мандата на настоящите, избор за нов председател както и избор на нови членове на Проверителната комисия, приемане и изключване на членове на читалището.
От имащите право на глас 97 души, на за нея са гласували 94, научи 24shumen.com от присъствали на събранието. Другият претендент за поста Христо Илиев, бивш кмет на Плиска не е присъствал на събранието и не е участвал в избора.
„Заседавахме навън, защото Илиев заключи читалището. Разпореди и на своите хора да не присъстват“, уточниха нашите източници.
И преди, и сега е било осигурено сериозно полицейско присъствие. „Служителите на полицията бяха позиционирани в уличката“, твърдят очевидци.
По думите им всичко минало „мирно и тихо, без пререкания и спорове, както е било на първото събрание„.
„Илиев правеше всичко възможно да няма избор. Инструктира и привържениците си“, сподели преди заседанието Тонка Начева.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщина Велики Преслав ще осигури компютърна техника за възпитаниците на Център за настаняване от семеен тип
Следваща статияПоръчаният със средства от фонда „Помогни сега“ респиратор вече е в шуменската болница

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here