дом Култура Идея: Конкурс за имитатори на великия Тодор Колев да се организира в...

Идея: Конкурс за имитатори на великия Тодор Колев да се организира в родния му град

0
ДЯЛ

Шумен да бъде домакин на конкурс за имитатори на актьора Тодор Колев през есента на 2018 г. А 185-годишнина от рождението на Добри Войников и 160 години от смъртта му да бъде отбелязана подобаващо с „Криворазбраната цивилизация“.
Тези свои идеи сподели пред членовете на Комисията по култура към Общинския съвет директорът на Драматично-кукления театър Димитър Димитров. Годишнините са значими не само за Шумен, но и за българския театър, отбеляза той.
Изнесеното заседание на комисията се проведе в Заседателната зала на театъра. Оценявам го като протегната ръка за сътрудничество, сподели Димитров. Той не се ангажира с цифра, колко би струвал конкурса, посветен на Тодор Колев.
Ще бъдат поканени изпълнители на песни, характерни за големия български актьор.
За спектакъла „Криворазбраната цивилизация“ Димитров обясни, че ще покани професор от НАТФИЗ и известни актьори. А костюмите ще бъдат автентични от епохата. Според проф. Добрин Добрев в реализирането на идеята може да се включи и Шуменския университет с доброволци. „Ръководството да прецени“, сподели проф. Добрев пред 24shumen.com.
Според Венцислав Венков – председател на Комисията, идеята за конкурса трябва да залегне в Културния календар на общината за 2018 година. И да се обсъдят подробности като награден фонд за участниците и хонорара на журито.
През този сезон акцент в репертоара на театъра ще бъдат детските спектакли и такива за тийнейджъри, обяви театралният директор. Той не спести като сериозен проблем липсата на едно по-подходящо превозно средство – автобус за по-дълги пътувания. С проблемът е запознат и кметът на Шумен Любомир Христов, от когото директорът очаквал не пари, а съдействие.
Като друг проблем Димитров отбеляза окаяното състояние на местата за статична реклама. „Меко казано положението е страшно“, категоричен бе директорът. Според него това били места не за реклама, а за антиреклама. И даде пример, когато плакат за театрална постановка се намира до некролози или зад сергии за пуканки.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАрх. Валери Колев: Цветовете по пешеходната алея в Шумен са експериментални!
Следваща статияРемонтите на „Енерго-про“ продължават, вижте къде няма да има ток

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here