дом Политика Ива Митева в Разград: Актуализацията на бюджета се обсъжда задълбочено

Ива Митева в Разград: Актуализацията на бюджета се обсъжда задълбочено

0
ДЯЛ

Актуализацията на бюджета се обсъжда сериозно и задълбочено и ще мине на първо и второ гласуване по график. Това заяви днес в Разград председателят на парламента Ива Митева.
„Друг е въпросът дали бюджетът ще бъде приет с тези параметри, с които е внесен, защото както ние, така и колегите от „Демократична България“ и БСП, имат обструкции по отношение на отделни параметри“ – коментира тя. Затова министрите са изготвили и актуализирана картина, на Консултативния съвет при президента са представили нова информация и нови данни, така че всичко ще бъде взето предвид, като се работи усилено по този въпрос, добави Митева и подчерта, че преизчисляването на пенсиите също трябва да се случи, но категорично не по начина, по който е внесен от БСП. Според нея при преизчисляването всички пенсионери трябва да получат увеличение, а не само определен брой от тях.
„Хубаво е да се обещават много пари, но трябва да се вижда реалната картина“, заяви Митева и призова депутатите, президента, и министрите да се спре с популизма и да започне да се говори за реалните действия, които трябва да се извършат. Според нея парламентът е започнал да работи добре, има обединение около някакви параметри, затова е обнадеждена, че актуализацията ще се случи.
Президентските избори, според Митева, ще са през ноември и от гледна точка на икономии е по-добре да са две в едно, ако не се състави редовно правителство. В очакване на кого ще бъде връчен третият мандат тя сподели, че според нея ще е по-добре да го получи ПГ „Изправи се БГ! Ние идваме“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБТТИК подписа договор за сътрудничество с Конфедерацията на балканските изселници в Турция
Следваща статияЛатино парти в парк „Студентски“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here