дом Спорт За трети път Шумен е домакин на Държавното първенство по масов спорт...

За трети път Шумен е домакин на Държавното първенство по масов спорт „Гимнастрада”

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

За трета поредна година Шумен приема Държавното първенство по масов спорт „Гимнастрада”, съобщиха от общинския пресцентър. В надпреварата ще участват 750 гимнастички от 25 спортни клуба от цялата страна. Те ще бъдат разпределени в пет възрастови групи – до 7 години, от 7 до 10 години, от 10 до 14 години, от 14 до 18 години и над 20 години. СК „Ритмик”-Шумен ще бъде представен от 96 деца в четири възрастови групи.
Състезанието ще се състои в събота, 3 юли в зала „Арена Шумен”. То ще започне от 9.00 часа с изпълненията на най-малките гимнастички до 7 години и на участничките от четвърта възрастова група – от 14 до 18 години. След представянето им, от 11.45 часа, ще се състои официалното откриване на Държавното първенство по масов спорт и награждаването на участниците от първа и четвърта възрастова група. Програмата продължава в 13.00 часа с изявите на децата на възраст от 7 до 10 години. От 16.00 до 17.45 часа са изпълненията на гимнастичките от 10 до 14 години и на участничките над 20 години. Награждаването в тези възрастови групи и закриването на надпреварата ще започнат в 18.00 часа.
„Гимнастрада”-та ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки. При влизане в залата ще се измерва телесната температура на участниците и зрителите. След представянето и награждаването на гимнастичките във всяка възрастова група ще се извършва проветряване и дезинфекция. Съгласно изискванията на Министерството на здравеопазването и Българската федерация по художествена гимнастика ще се допуска присъствие на публика при заемане на не повече от 50% от капацитета на залата, като зрителите ще бъдат настанявани през място.
Държавното първенство по масов спорт „Гимнастрада” е част от държавния спортен календар на Българската федерация по художествена гимнастика. Следващото състезание по масов спорт „Гимнастрада” ще се проведе на 9 септември в София.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВиК-Шумен ще внедри географска информационна система
Следваща статия16 футболни тима потвърдиха участие в Североизточна Трета лига

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here