дом Общество За първи път в Шуменския съдебен окръг: Осъдиха мъж за престъпление по...

За първи път в Шуменския съдебен окръг: Осъдиха мъж за престъпление по ксенофобски подбуди

0
ДЯЛ

24-годишният шуменец Н.Н., бе осъден днес от състав на Шуменския районен съд на 3 години лишаване от свобода, чието изтърпяване е било отложено с 5-годишен изпитателен срок. Съдът е уважил и гражданските искове на двамата пострадали. Присъдата е за обвинителен акт на Районната прокуратура в Шумен с две обвинения – за причиняване на средна и лека телесна повреда на двама мъже по хулигански и ксенофобски подбуди.
В периода от 7 януари до 29 януари 2016 г. подсъдимият Николай срещнал няколко пъти непознатия за него Ст. Д. Още при първата случайна среща той бил подразнен, че непознатият го загледал и въпреки обясненията му, че се е припознал. След няколко дни последвала отново случайна среща между двамата в търговски обект в Шумен. Без да каже нищо, Николай ударил няколко пъти нарочения от него Ст.Д. Той паднал върху стъклената витрина на магазина, която се счупила. С удари Николай изхвърлил пострадалия на улицата. От побоя мъжът получил счупване на носни кости.
В края на януари 2016 година подсъдимият видял жертвата си на автобусна спирка в града. С удар в лицето Ст. Д. бил съборен на земята. Придружаващите побойника двама мъже ритали падналия на земята шуменец, който подал сигнал на спешния телефон 112, след като нападателите му си тръгнали.
На 30 юли 2016 г. в градската градина на Шумен Николай Н. нападнал разхождащ се по алеите чужденец, който му предложил листовка по повод конгрес на „Свидетели на Йехова“. С ритник в главата 24-годишният подсъдим ударил жертвата си, който останал неподвижен на земята и в кръв. На пострадалия се притекли на помощ двама полицаи, които видели инцидента, но Николай успял да избяга от местопроизшествието.
Съдебномедицинските експертизи на двамата пострадали от агресията на побойника доказват, че нанесените от него телесни повреди са средна и две леки. Причина за извършване на престъпленията според обвинението са грубото незачитане на физическата неприкосновеност на личността, закона и правовия ред. Това е първото дело в Шуменския съдебен окръг срещу подсъдим за извършено престъпление по ксенофобски подбуди.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОсветен, но все още e затворен болничният параклис
Следваща статияБизнесмени от България и Турция спонсорирали реставрацията на Томбул джамия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here