дом Общество За пример! 10 деца от Осмар усвояват истините на православието

За пример! 10 деца от Осмар усвояват истините на православието

0
ДЯЛ

10 деца от шуменското село Осмар редовно посещават Неделното училище към църквата. Живо се интересуват от истините в православното християнство, споделят техните учители – богослови от Шуменския университет. На достъпен език те им разясняват коя проява е добра, коя лоша.
„Децата, които идват при нас стават по-добри, възприемат нравствените православни ценности като закон. Учат със старание молитви“, споделя енорийският свещеник в селото отец Пламен. Така утре ще бъдат добри граждани в нашето общество, убеден е духовникът. Той обясни, че преподавателите обяснявали на децата как да постъпват като истински християни в училище. Да не се карат, а да обичат другарчетата си, независимо какви са техните постъпки.
„Щом има грешка, трябва да има и прошка“, обобщава той.
Учебниците, по които учат възпитаниците на Неделното училище са одобрени от Министерството на образованието.
Снимката е илюстративна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОпределени са победителите от Националния конкурс за изпълнение на българска и унгарска литература
Следваща статия„Международен“ сигнал звучи при позвънявания към абонати на Мтел, вижте защо