дом Общество Започна приемът на молби за помощи за отопление

Започна приемът на молби за помощи за отопление

0
ДЯЛ
24shumen.com

3 542 заявления за целеви помощи за отопление са подадени от правоимащи в Шуменска област. Молби се приемат от 1 юли до 31 октомври, съобщи Мартина Драгнева, директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Шумен.
Най-много са подадените заявления от община Шумен – 912, следват Върбица с 513, Каолиново, Никола Козлево и Венец.
„Миналата година се промениха доста критериите за отпускане на помощи, но тази година нещата са в нормален ритъм“, сподели Драгнева. За 2019 година подадените молби за цялата област били над 12 хиляди.
Правоимащите предпочитали помощта да бъде изплатена в пари. За 2020 г. размерът на целевата помощ за отопление е увеличен с 30 лева, или 495,80 лв.
Малко са хората, които ползват така наречените „ваучери“ – обикновено в малките населени места. Снабдяването с дърва става наведнъж.
В града предпочитанията са за отопление с електричество. 50 са постъпилите молби за Шумен.
Единични бройки са регистрирани в малките общини.
5-6 молби предимно в Нови пазар са за отопление с природен газ.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗадържаха трима, опитали да продадат 40 декара земя с фалшиви документи
Следваща статияНедоволни от три области протестираха в Шумен срещу промените в Закона за хазарта

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here