дом Култура Забавления през лятото: Детска работилница за малчуганите на Шумен

Забавления през лятото: Детска работилница за малчуганите на Шумен

0
ДЯЛ

Осем клуба и ателиета организира тази година Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” за шуменските деца в лятната си Детска работилница за изкуство с различни творчески ателиета и клубове. Това съобщи за 24shumen.com Таня Вътова от културната институция.
Тази година работилницата стартира със занимания Фотоателие „Малки зелени патрули в Шумен”, в рамките на което децата ще направят първите си стъпки в света на фотографското изкуство, а тема на практическите фотозанимания ще са зелените пространства в града и тяхното опазване. Фотозаниманията ще се проведат в периода 4-8 юни, в него могат да се включат децата във възрастовата група 7-14 години.
В две групи – от 11 до 15 юни и от 23 до 27 юли, ще се проведат заниманията на Клуб „За парите и още нещо”, в който могат да се запишат деца от 6 до 10-годишна възраст, като идеята е в забавна игрова форма те да придобият полезни знания за това откъде идват парите в семейството, какво е приход и разход, пенсия и стипендия, как да се харчи разумно, как да се спестява и защо е важно това.
Клуб „Роботко” ще се проведе заниманията си в периода от 18 до 22 юни за деца във възрастовата група 7-10 години и от 9 до 13 юли за деца от 10 до 14 години. Малчуганите ще направят първите си стъпки в света на програмирането и цифровата трансформация с помощта на роботчетата Финч, дарени на библиотеката от Посолството на САЩ.
„Фешън ателие”, за изработване на модни аксесоари и колажи от модни скици, ще се проведе от 25 до 29 юни, за деца на възраст между 9 и 14 години.
От 2 до 6 юли са заниманията – „Етноателие” за деца от 10 до 14 години, в рамките на което са предвидени приложни занимания по темата роден край, а от 16 до 20 юли ще са заниманията в приложното ателие „Декупаж”, което ще приема деца във възрастовата група 8-14 години.
През август работилницата ще продължи с „Литературно ателие” за творческо писане – от 6 до 10 август за деца от 8 до 14 години, и с Клуб „Карате” – от 13 до 24 август за деца от 7 до 14 години. По традиция Детската работилница за изкуство ще бъде закрита в последния августовски ден с изложба базар на изработени от децата изделия и с детско парти.

Заниманията във всички клубове и ателиета на XII Детска работилница за изкуство са безплатни, като единственото условие е децата да са читатели на библиотеката. Записването за ателие или клуб се осъществява на място, в Детски отдел на библиотеката, от възрастен член на семейството, като всяка група ще приема до десет деца.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтличник от Дибич! Марко завърши на шесто място в риалити състезанието „Hell`s Kitchen“
Следваща статияПиесата „Нирвана“ на Шуменския театър получи награда за цялостен спектакъл