дом Криминале Жител на Каспичан ще бъде предаден на френските власти

Жител на Каспичан ще бъде предаден на френските власти

0
ДЯЛ

Апелативният съд във Варна потвърди предаването на Франция на български гражданин, издирван от властите в гр. Бове, съобщиха от пресслужбата на съдебната институция.
Иван Х., от гр. Каспичан е обявен за издирване във връзка с извършването на 4 престъпления: задържане, отвличане или противозаконно лишаване от свобода; причиняване на телесна повреда; съучастие в кражба; отказ на шофьор да се подчини на сигнал за спиране.
На 21 януари тази година е бил предизвикан сблъсък между две превозни средства. Според Европейската заповед за арест, докато собственикът на пострадалия автомобил оглеждал щетите, трима извършители му нанесли удари. След това завързали ръцете му, за да го качат в колата. Свидетел подал сигнал и жандармерията се отзовала. Заподозрените побегнали с автомобила на жертвата и опитали да избегнат проверка от органите на реда. Правоохранителните служби използвали система за принудително спиране на превозното средство, но тримата успели да избягат. Разследващите идентифицирали един от тях като Иван Х. За тези деяния законът във Франция предвижда 5 години лишаване от свобода.
Окръжният съд във френския град Бове е издал Европейска заповед за задържане, с която се иска предаването на българина с цел провеждане на разследване. Сънародникът ни е бил арестуван от полицията в Нови пазар на 20 ноември. Шуменският окръжен съд допусна изпълнение на Европейската заповед за арест за предаване на исканото лице. 25-годишният мъж обжалва решението пред апелативната инстанция. Едно от възраженията на защитата е, че не може да се установи степента на участие на Иван в извършените престъпления или конкретните му действия.
Според представителя на Апелативната прокуратура няма основания за отмяна на решението, тъй като заповедта е издадена от компетентен орган и са спазени всички изисквания за изготвянето й.
Пред Апелативния съд Иван Х. изрази несъгласие да се предаде доброволно.
Въззивната инстанция след като съобрази материалите в досието, становищата на страните и решението на Шуменския окръжен съд прецени, че то е правилно и законосъобразно.
Съдебният акт на Апелативен съд-Варна не подлежи на обжалване.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОт 1 януари: Минималната пенсия става 300 лева, а от 1 юли всички останали пенсии ще се повишат с 5%
Следваща статия2020-а се оказа година на изпитание за общинските финанси

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here