дом Общество Екоинспекцията глоби МБАЛ-Шумен и ВиК

Екоинспекцията глоби МБАЛ-Шумен и ВиК

0
ДЯЛ

Директорът на РИОСВ-Шумен е издал 7 наказателни постановления (НП) на стойност 8 200 лева. Това съобщиха от Екоинспекцията.
Наложена е санкция на МБАЛ-Шумен за нарушение, изразяващо се в нерегламентирано изгаряне на отпадъци. Издадени са 2 НП на „ВиК Шумен“ ООД на обща стойност 2 000 лева за това, че е допуснало изхвърляне на отпадъчни води в повърхностен воден обект.
Издадени са три наказателни постановления за налагане на текущи месечни санкции в размер на 877 лева В това число на „Плиска ойл“ ООД в размер на 740 лева за замърсяване на околната среда – атмосферният въздух над допустимото.
Общо 2 450 лева от глоби е събрала РИОСВ-Шумен през последния месец на миналата година. От тях 1 920 са разпределени и преведени на съответните общини.
Най-много приходи от наложени санкции е получила община Попово – 775 лева. В хазната на Община Велики Преслав са влезли 592 лева, а Община Шумен е получила 233 лева.
През декември експертите на РИОСВ-Шумен са извършили 18 проверки, от които 15 са извънредни и 3 планови. В рамките на осъществения контрол са дадени 16 предписания за отстраняване на констатирани несъответствия.
През отчетния период са проверени и 3 сигнала.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРаботим за държавата до 19 май
Следваща статияЗакриха ареста в Търговище, местят задържаните в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here