дом Политика Д-р Нигяр Джафер: Партийна субсидия от 1 лев не е гаранция за...

Д-р Нигяр Джафер: Партийна субсидия от 1 лев не е гаранция за прозрачност

0
ДЯЛ

Субсидия от 1 лев за глас няма да позволи да функционират партиите по легален начин и по съответните процедури за прозрачност. А прозрачност е задължителна. Това заяви за 24shumen.com д-р Нигяр Джафер, зам.-председател на Народното събрание след гласуването в парламента.
Позицията на ДПС беше ясна и конкретна – да няма никакви субсидии от държавата. В Комисията по бюджет и финанси колегите представиха убедителни партии аргументи, уточни тя. И обясни, че всяка партия има структури, офиси, плаща за отразяване на изборна кампания. А това е свързано с разходи, които партиите отчитат.
В началото ние определихме истерията около тази тема като див популизъм, припомня д-р Джафер.
Според нея, когато политическите партии се субсидират от държавния бюджет, основателно Сметната палата прави много сериозна инспекция – одобрява или не одобрява съответните разходи.
Затова като удачен вариант ДПС предлага нулева субсидия. Финансиране от физически и юридически лица, само при ясни правила на прозрачност, категорична бе д-р Джафер.
Тя отрече твърденията в публичното пространство за коалиция между ГЕРБ и ДПС.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДнес се навършват 90 години от рождението на писателя Тончо Жечев
Следваща статияМиро, един шуменец в Хага: Децата на гурбетчиите са цъкащата „бомба” за утрешна България?!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here