дом Здраве Д-р Десислава Найденова с позиция за случващото се в здравеопазването

Д-р Десислава Найденова с позиция за случващото се в здравеопазването

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Не съм съгласна в търсене на евтини сензации да се уронва авторитета на лечебни заведения и медици без доказателства и експертна оценка! Това заявява в позиция председателят на Районната лекарска колегия в Шумен към Българския лекарски съюз д-р Десислава Найденова.
Не съм съгласна хора, които нямаха смелост да застанат рамо до рамо до колегите си по време на COVID епидемията, до тези колеги, които изнемогваха, боледуваха и пак се завръщаха на работните си места, сега да дават оценки на дейността им! Чувам само критики и обиди! Защо не чух похвала за нито един медик за справяне с Ковид епидемията? Вместо това уволнения и пенсионирания! Колеги, далеч съм от мисълта, че скоро ще се случи нещо градивно в нашата професия, ако продължаваме така”, заявява в емоционалната си позиция в социалната мрежа д-р Десислава Найденова.
Своята позиция и коментар за ситуацията в родното здравеопазване публикува във Фейсбук вчера и директорът на МБАЛ-Шумен д-р Димитър Костов. „Идва ми в повече! Ежедневно следя предавания по медиите свързани с уволнения, с обвинения в здравната система. Чета коментари в социалните мрежи от хора далеч от медицината, но и от колеги. Усещам злоба и противопоставяне в обществото. Основно са лични обвинения към длъжностни лица, към лечебни заведения, които прерастват в омраза към цяло съсловие.
И не виждам коментари и задаване на въпроса – защо е така? Някой търси ли отговор, защо по принцип са критикувани държавните болници, тези които поемат спешните случаи с неясни диагнози, които поддържат губещи структури като ТЕЛК, отделения по трансфузионна хематология, съдебна медицина, патоанатомия и т.н., отделения без които обаче обществото и другите лечебни заведения не могат. Болниците, които поемат тежестта на масовите бедствия и епидемии и оказват помощ, която често не се заплаща. Защо е така?….“, завършва позицията си д-р Костов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИва Митева бе избрана за председател на парламента
Следваща статияЩе експериментират с подземни контейнери за битови отпадъци в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here