дом Общество Доклад: Некачествен е ремонтът на Спортната зала във Велики Преслав

Доклад: Некачествен е ремонтът на Спортната зала във Велики Преслав

0
ДЯЛ

Некомпетентно изпълнение на проект „Пристрояване, реконструкция и модернизация на Спортна зала – Велики Преслав” откри при проверка Временната комисия, създадена с решение на Общинския съвет.
Целият проект е компрометиран. Построените конструкции са довели до разпад на изградената система, броени месеци след пускането й в експлоатация, това пък е експертното мнение, посочено в доклад.
Председател на комисията е съветникът Станислав Йорданов.
В хода на работата трябваше да бъдат изяснени следните въпроси: кой е подписал договорите за строежа на подовата настилка, има ли мнение на експертен съвет по технологията на строежа, защо гаранционният срок е толкова малък, кой е изпълнителят и защо точно той е избран, въз основа на какви препоръки.
Комисията направи своите проучвания по редица писмени материали, описани в доклад. Осъществи събеседвания с участниците в процеса на реализиране на проекта, е записано в докладна от председателя на комисията.
Документът трябва да бъде гласуван и приет на сесията на ОбС днес. Заключенията на проверяващите са: имаме ремонтирана и обновена зала, която не може да се ползва, защото новата подова настилка е пропаднала, изгнила. При проследяване на хронологията на събитията се натъкнахме на необясними за нас факти, които събуждат сериозни съмнения за некомпетентност или за задкулисие, договорки и други подобни.
И още – подписан е окончателен приемно-предавателен протокол без забележки, след като представената техническа характеристика в договора за доставка и модела към нея не отговарят на никакви изисквания.
Смислен отговор комисията не получава на зададените въпроси към общинска администрация.
„Крайният резултат обаче е загуба на значим обществен ресурс, който отново трябва да плащаме”, е изводът в докладната.
Проверяващите са ползвали помощта на външен специалист. Заключението в изготвения от него доклад е: „Не е спазена технологията на строителството, не е изпълнен детайла приложен в декларацията за съответствие. Спортният салон, като част от обект Спортна зала – Велики Преслав е негоден за ползване. Деформирана е цялата настилка – като конструкция, тя е разрушена и пропада. Застрашава сигурността и здравето на ползвателите й. Предписвам незабавно да бъдат взети мерки за нейното демонтиране и изграждане на нова по одобрен проект с нужната изолация и спазване на технологията на строителството“.
Общинският съвет ще реши дали фрапиращите нередности, отразени в доклада на комисията, са основание да бъдат сезирани компетентните органи за започване на разследване.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЖителите на „Макак“ се включиха в „Купи и сподели“
Следваща статияДвама седнаха зад волана дрогирани

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here