дом Общество Днес е най-учтивият ден в годината: Да си благодарим!

Днес е най-учтивият ден в годината: Да си благодарим!

0
ДЯЛ

Днес отбелязваме Световния ден на думата „Благодаря“.
Празникът е чудесна възможност да покажете на хората, които правят дните ви такива каквито са, колко сте им признателни.
Произходът на празника не е ясен. Никой не знае как точно е възникнал. Смята се, че компаниите за поздравителни картички са го популяризирали, за да вдигнат продажбите си. Но дори да е така, това не прави празника по-малко ценен.
Да научим децата да казват „благодаря“, когато трябва, е едва наполовина спечелена битка в желанието ви да възпитате у тях признателност. Децата започват да осъзнават какво е признателност на възраст между 8 и 10 години. Ролята на родителя е да научи детето да разпознава кои са нещата, за които трябва да се благодарно.
Според психолозите думите на благодарност са словесни ласки – те могат душевно да стоплят и успокоят хората.
В българския език думата „благодаря“ е една от най-красивите думи. Произходът й идва от „дарявам благо, добрина, добро”.
11 януари е смятан за един от най-учтивите дни в година, но не бива да забравяме и всеки друг ден.
Благодарим ви!
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Подари с любов”: Майка от Шумен превръща ненужното за едни, в подарък за други
Следваща статияСтартира първото българско европредседателство

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here