дом Общество Депутатите вдигнаха майчинските за втората година само с 40 лева

Депутатите вдигнаха майчинските за втората година само с 40 лева

0
ДЯЛ

Депутатите не подкрепиха предложението на БСП майчинските помощи да се вдигнат на 510 лв.
Депутатите вдигнаха само с 40 лв. майчинските. Така от 340 лв. паричното обезщетение за отглеждане на малко дете за втората година след раждането става 380 лв.
„За” увеличението гласуваха 95 народни представители, 45 бяха „против”, а 9 се въздържаха.
Запазва се периодът на изплащане на паричното обезщетение за бременност и раждане от 410 дни.
През 2018 г. продължава да действа въведената през 2017 г. възможност за майките (осиновителките), които имат право да ползват отпуск при бременност и раждане до навършване на едногодишна възраст на детето, но не го използват, а се върнат на работа, да получат обезщетение в размер 50% от полагащото им се обезщетение при бременност и раждане.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСъс спортни прояви студентите ще отбележат празника си в ШУ
Следваща статияШуменец, забъркан в схема за укриване на данъци отнесе условна присъда

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here